Castelló potencia la mobilitat segura, saludable i sostenible amb activitats del 16 al 22 de setembre

Marco destaca la Setmana de la Mobilitat per a reivindicar l’espai públic per a la ciutadania i fomentar els desplaçaments a peu o amb bici

Castelló potencia la mobilitat segura, saludable i sostenible amb activitats del 16 al 22 de setembre
15/09/2021 -

Castelló se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. El tema proposat per la European Mobility Week és Mobilitat segura, saludable i sostenible, i el lema és Per la seua salut, mou-te de manera sostenible, incidint així en la importància de la reducció d’emissions, els desplaçaments en transport públic, a peu o amb bicicleta, i la seguretat viària. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, han reunit hui els col·laboradors d’aquesta edició, per a la qual s’han previst activitats i tallers amb col·legis, marxes a peu i amb bicicleta, obertura de carrers del centre a vianants, el Park(ing) Day i el Dia Europeu sense cotxes, entre altres.

“Ens sumem un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, per a visibilitzar la importància d’una mobilitat segura, saludable i sostenible, que incideix directament en el benestar i en la salut de la ciutadania”, ha assegurat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Avancem cap a una ciutat que redueix les emissions i contribueix a frenar el canvi climàtic, reivindicant l’espai públic per a la ciutadania i apostant per mitjans de transport alternatius”, ha apuntat Marco. Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible ha destacat “l’impuls a l’ús de maneres de transport sostenibles i l’aposta decidida per les accions que prioritzen al vianant, que traslladarem a través d’accions didàctiques i de conscienciació ciutadana”.

Entre les accions previstes en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, cal destacar la senyalització d’un carril de la Ronda Millars i Ronda Magdalena, fins al carrer Cerdà de Tallada, amb preferència per a l’autobús. És una acció provisional, que estarà operativa del 16 al 22 de setembre, i que s’ha materialitzat amb el pintat d’imatges d’autobusos en el carril, que indiquen la preferència per al transport públic. “Posem en marxa aquesta acció simbòlica per a donar major visibilitat al transport públic amb l’objectiu que aquest carril amb preferència per al bus afavorisca la freqüència de les línies 2, 7, 10, 11 i 12”, ha explicat Ribes.

Quant a les activitats que inclou la programació, figura el Dia Europeu sense Cotxes, que el dimecres 22 de setembre obrirà els carrers del centre a vianants i tallarà el trànsit, per la qual cosa només podran circular vehicles no contaminants i serveis de càrrega i descàrrega. La zona restringida a la circulació de vehicles serà la delimitada entre la plaça de la Pau, carrer Gasset, avinguda Rei Don Jaime, carrers Saragossa, Navarra, Arrufat Alonso, plaça Clavé i carrers Sant Lluís i Compte Pestagua. El Park(ing) Day, previst per al dissabte 18 de setembre, servirà també per a reivindicar l’espai públic per a la ciutadania, amb activitats al carrer Navarra i l’avinguda Rei En Jaume, de 10.00 a 14.00 hores, amb la col·laboració de la Regidoria d’Innovació Comercial i Decathlon Castelló.

A més, s’ha organitzat una Marxa a peu i una altra Marxa amb bicicleta per la mobilitat sostenible. La primera serà el dissabte 18, amb eixida a les 11.00 hores des de l’avinguda Lledó (escultura dels bous), que recorrerà els carrers del centre fins a l’avinguda Rei En Jaume. Està organitzada per la Mesa de Responsabilitat Social de Castelló, i les inscripcions es poden fer en els punts d’informació de la Setmana de la Mobilitat i/o enviant un correu a proyectosmesarsc@gmail.com. Quant a la Marxa amb bicicleta, organitzada per la Universitat CEU Cardenal Herrera, serà el diumenge 19, amb eixida a les 10.30 hores des de l’avinguda de la Mar (al costat del recinte de fires i mercats) i es farà un recorregut circular fins al Grau. Les inscripcions es poden realitzar en els punts d’informació de la Setmana de la Mobilitat o aqueix mateix dia a les 10.00 hores en el control d’accés.

Cal destacar també la Macrobicicletada escolar per la mobilitat sostenible que es desenvolupara el dimecres 22 de setembre, en la qual participa l’alumnat dels col·legis Bernat Artola, Carles Salvador, Enric Soler i Godes, Gaetà Huguet, Illes Columbretes, Jaume I, Manel Garcia Grau i Vicent Artero.

D’altra banda, el divendres 17 es farà un taller de reparació de bicicletes, parada informativa i altres activitats organitzades pel col·lectiu Castelló amb bici, en la plaça Hort dels Corders, de 18.00 a 20.00 hores. Durant la setmana hi haurà tallers infantils i activitats lúdic-didàctiques sobre mobilitat sostenible, saludable i segura en diversos parcs i amb la participació de diverses escoles. També es faran inspeccions tècniques de bicicletes gratuïtes i hi haurà diversos punts d’informació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari