Castelló es prepara per a la segona operació eixida d'aquest estiu 2021

Aquest divendres 30 de juliol s’inicia l’operació eixida des de les 15.00 hores i Trànsit recomana algunes precaucions per a tindre unes vacances segures

Castelló es prepara per a la segona operació eixida d'aquest estiu 2021
30/07/2021 -

Aquest divendres 30 de juliol s’inicia l’operació eixida des de les 15.00 hores, i es prolongarà fins a les 24 hores del dia 1 d’agost. Com cada any, Direcció General de Trànsit ha preparat una sèrie d’ítems necessaris per a poder tindre un inici de vacances el més segur possible en carretera.

Durant els dies que dura l’operació, es preveu que hi haja 4,7 milions de desplaçaments de llarg recorregut en l’àmbit nacional i, durant tot el mes d’agost, els moviments previstos per carretera són 47,8 milions.

És per això que Trànsit posarà en marxa un dispositiu especial de regulació, ordenació i vigilància del trànsit per a atendre els desplaçaments. Enguany, a més, el dia 1 d’agost coincideix en diumenge, fet que provoca que durant tot el cap de setmana d’estiu, amb els quals comencen les seues vacances i amb aquells altres que finalitzen el seu període vacacional.

Per aquest motiu i durant tot l’estiu, la Direcció General de Trànsit continuarà posant en marxa dispositius especials de regulació i vigilància del trànsit durant tots els caps de setmana de l’estiu, per a atendre així les necessitats dels conductors.

CARRETERES MÉS AFECTADES

Com cada any, els principals problemes circulatoris es presentaran en les eixides de les grans ciutats i en les vies de comunicació d’accés a les zones del litoral, lloc que ocupa gran part de la província de Castelló. Aquestes carreteres, en la Comunitat Valenciana, són la Ap-7, l’A-3, A-7 i la N332.

L’horari pel qual més vehicles circulen serà tant en la vesprada del divendres com durant el matí del dissabte. També a última hora de la tard-nit, els problemes circulatoris es traslladaran als llocs de destinació.

MITJANS I MESURES PERQUÈ EL VIATGE SIGA MÉS SEGUR

És per això que la DGT, com cada any, posa al servei del ciutadà una sèrie de mesures i mitjans materials i humans, entre els quals destaca la instal·lació de carrils reversibles i addicionals amb cons en els moments de major afluència circulatòria i en trams de determinades carreteres.

També s’han paralitzat les obres en determinades carreteres, així com la restricció de la circulació de vehicles de mercaderies perilloses i transports especials en determinades carreteres d’especial intensitat, en horari i dies.

A més, s’han dissenyat itineraris alternatius, en funció del destí, per a evitar altres més congestionats amb la finalitat d’optimitzar els temps i la seguretat dels desplaçaments.

Per a vigilar l’ús de cinturó i el mòbil al volant, s’utilitzaran 216 càmeres en carretera, a les quals cal sumar les 15 furgonetes camuflades per al mateix fi, entre altres mesures com el control dels límits de velocitat, amb la utilització de radars fixos i mòbils i vigilància aèria.

EL TRÀNSIT A L’ESTIU

No obstant això, quan es viatja a l’estiu hi ha un considerable augment del nombre de desplaçaments de llarg recorregut, sobretot els caps de setmana.

Per això, Trànsit ha recordat la importància de gestos senzills que poden evitar accidents, com circular més a poc a poc, sobretot en les carreteres convencionals, respectar la velocitat establida en cada via i mantenir la distància de seguretat amb el vehicle precedent.

Es recorda que si es beu, no cal conduir i si algú del grup amb el qual està ha begut, és la seua responsabilitat no deixar-li conduir.

L’ús dels telèfons mòbils al volant està prohibit, per la qual cosa es recomana apagar el telèfon o posar-lo en manera cotxe en aquells dispositius que el porten incorporat.

A més, portar ben posat el cinturó de seguretat, una de les normes més clàssiques i alhora més segures, és de vital importància per a evitar accidents.

També es recomana parar cada dues hores en els trajectes llargs per a descansar i evitar la fatiga en la conducció.

Atenció especial als motoristes, que tenen un major risc de morir que els usuaris de turisme, i el seu és usuari de bicicleta, a més del casc, cal circular amb llums i peces reflectores a la nit o en condicions de baixa visibilitat.

Així mateix, en el cas dels vianants, si camina per vies fora de poblat, Trànsit recorda que ha de fer-ho per l’esquerra, i si és de nit o en condicions meteorològiques o ambientals que disminuïsquen sensiblement la visibilitat, haurà d’anar proveït de jupetí o una altra peça reflectora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari