Castelló presenta la II ‘Despertà amb Tro de Bac’ per a Magdalena 2024

Castelló presenta la II ‘Despertà amb Tro de Bac’ per a Magdalena 2024
28/02/2024 -

La regidora de Festes, Noelia Selma, i la regidora de Turisme, Arantxa Miralles, han presentat al costat de les tres associacions organitzadores la ‘II Despertà amb Tro de Bac’, una iniciativa que enguany complix la seua segona edició i que comptarà per primera vegada amb el suport de l’Ajuntament. Com a novetat, a aquesta edició assistirà la reina de les festes, Lourdes Climent, al costat de la seua cort d’honor.

Aquesta manifestació festiva se celebrarà durant les festes de la Magdalena divendres que ve 8 de març a les 8.00 hores. El recorregut d’enguany donarà principi en la plaça de la Independència (La Farola), discorrerà pel carrer Zaragoza, la plaça Tetuan, l’Avinguda Rei Don Jaime i el Carrer Colón per a arribar finalment a la plaça Major.

La ‘II Despertà amb Tro de Bac’ serà tirada de la mà de Dimonis de la Plana, la colla de Xaloc i la Gaiata 7 Cor de la Ciutat. Aquestes tres entitats estan catalogades com a Grup Consumidor Reconegut com a Expert (GCRE) i compten amb un permís especial del Ministeri de Transició Ecològica per a poder tirar aquest artifici pirotècnic. Cal destacar que l’ús del ‘Tro de Bac’ està molt restringit i per a poder utilitzar-ho es requerix aquest permís especial.

Es llançaran un total de 13.000 artificis i participaran 150 persones, totes elles posseïdores del certificat GCRE. Una vegada finalitzada la ‘Despertà’, el Patronat de Turisme oferirà als participants un esmorzar de ximos i pilotes de fraré en la carpa de la Gaiata 7, situada en la plaça Cardona Vives.

En paraules de Noelia Selma “el ‘Tro de Bac’ tornarà a sonar en la ‘Despertà’ de Castelló per segon any consecutiu i per primera vegada comptarà amb el suport de l’Ajuntament. Volem posar en valor aquest artifici conscient que forma part de la nostra tradició pirotècnica”.

Per part seua, Miralles ha explicat que “la preservació de les nostres tradicions és de vital importància per a mantindre viva la nostra identitat cultural i enfortir l’atractiu turístic de Castelló”. En aquest sentit, ha assegurat que “el foment d’aquesta mena d’espectacles és una part clau per a consolidar les nostres festes fundacionals com a referents”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari