Castelló presenta la XV edició del Festival Castelló Negre com una gran oportunitat per a desestacionalitzar el turisme

Castelló presenta la XV edició del Festival Castelló Negre com una gran oportunitat per a desestacionalitzar el turisme
13/02/2024 -

El Patronat de Turisme de Castelló ha presentat la programació del XV Festival Castelló Negre en una edició especial que inclourà un retrobament per a celebrar els 15 anys del certamen. Des del 15 de febrer fins al 29 s’aniran succeint una sèrie d’actes en els quals es posarà en valor l’essència del gènere negre en tots els seus vessants.

La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha destacat que “Castelló Negre s’ha convertit en una iniciativa de qualitat que suposa un atractiu turístic i un recurs per a dinamitzar l’activitat de la nostra ciutat, fomentant un turisme específic i especialitzat com és el del gènere negre”. Miralles també ha explicat que “el fet d’impulsar aquesta iniciativa va en la línia del pla que tenim per a descentralitzar el turisme i que Castelló es convertisca en una ciutat viva i atractiva durant tot l’any”.

“Un dels nostres objectius és atraure a un turisme de qualitat, exigent i compromés, on la cultura siga un dels principals epicentres, i Castelló Negre ens oferix, sens dubte, una oportunitat perfecta”, ha assenyalat Miralles.

Activitats d’aquesta edició

Entre les activitats programades d’aquesta edició es troben actes de tota mena com a tallers d’escriptura, tertúlies literàries, presentacions de novel·les, trobades virtuals, rutes turístiques i fins a tallers de cuina per als més xicotets. Però el punt central serà el dissabte 24 de febrer a les 12:15 hores, moment en el qual la Casa dels Caragols acollirà la celebració del 15é aniversari d’aquest festival.

La programadora del festival, Patricia Artero, ha comentat la importància d’oferir una programació variada i per a tots els públics: “Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic perquè per al festival és important acostar aquest gènere a majors i xicotets”. Amb aquest propòsit en ment, enguany s’han incorporat activitats tant en el Centre de Majors Columbretes i el Centre d’Envelliment Actiu, com en el Centre d’Oci Casalduch, on es duran a terme activitats especials que inclouran el taller de cuina ‘Mort per xocolate’, dirigit especialment als més xicotets.

Per part seua, Pedro Tejada, director literari i cofundador del festival, ha parlat dels orígens del certamen, destacant la presència de grans plomes que han participat durant els seus 15 anys d’història.

Castelló Negre

Castelló Negre és un festival de gènere negre que va sorgir en 2010 a Castelló. Va ser creat per un grup d’escriptors, cineastes i artistes plàstics amb el propòsit d’establir un nou espai per al desenvolupament cultural en el qual es retera homenatge a autors clàssics i contemporanis del gènere.

Aquest esdeveniment cultural combina literatura, cinema i arts plàstiques, i s’ha convertit en el principal festival de gènere negre en la costa mediterrània. Els diversos espais escènics municipals i institucionals alberguen una àmplia gamma d’activitats, que inclouen tallers temàtics, conferències, exposicions, concursos, xarrades i col·loquis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari