Castelló presenta la XXVII edició del Premi Nacional de Dansa ‘Ciutat de Castelló’

El certamen, emmarcat en els actes pel Dia Internacional de la Dansa, tindrà lloc els dies 18 i 19 de maig amb l’objectiu de “professionalitzar el sector de la dansa clàssica, contemporània, espanyola o flamenca”

Castelló presenta la XXVII edició del Premi Nacional de Dansa ‘Ciutat de Castelló’
07/05/2024 -

La regidora de Cultura, María España, al costat del diputat de Cultura, Alejandro Clausell, i la directora de l’Associació Cultural Terpsícore, Gabriella Foschi, han presentat la XXVII Convocatòria del Premi Nacional de Dansa ‘Ciutat de Castelló’, que tindrà els dies 18 i 19 de maig.

També han estat presents el gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher, José Vicente Ramón; el gerent de la Fundació Caixa Castelló, Leopoldo Monfort i el coreògraf, ballarí i representant del Institut Valencià de Cultura, Leonardo Santos.

España ha informat que l’objectiu d’aquesta jornada és “col·laborar en la professionalització del sector de la dansa clàssica, contemporània, espanyola o flamenca i ajudar joves ballarins a llaurar-se un futur professional en el sector”

En aquesta línia, l’edil ha demostrat el seu compromís per reivindicar el Conservatori per a “desbloquejar la situació del sector i situar-lo en el lloc que mereix, després d’anys d’estancament per part del govern anterior”. “És una clara aposta de la regidoria de Cultura per retindre el talent nacional, evitant que hagen de marxar-se a altres llocs per a fer realitat els seus somnis”, ha afegit.

Per part seua, Clausell ha posat en manifest l’alta participació del certamen en edicions anteriors on “més de 600 joves han gaudit d’aquestes beques i alguns d’ells han aconseguit la categoria de solistes en companyies de dansa de prestigi internacional”.

En aquest sentit, Espanya ha destacat que “aquestes 27 edicions ja tenen una trajectòria consolidada, no solament al nostre país, sinó fins i tot més enllà de les nostres fronteres”. Així mateix, ha afirmat que “durant dos dies, el Teatre Principal es convertirà en l’epicentre de la cultura i la dansa a Espanya, amb la participació de semifinalistes procedents de Burgos, Barcelona, València, Madrid o Granada”.

Per part seua, Foschi ha destacat “la gran oportunitat d’aquest certamen perquè tots aquells joves amants de la dansa puguen tindre una experiència preprofessional, no sols econòmica”.

Al seu torn, Leonardo Santos, en representació de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ha agraït a l’organització per “continuar apostant per aquesta iniciativa que promociona la dansa a Castelló i visibilitza aquesta disciplina, que aparentment està amagada”.

Categories i premis

El certamen comptarà amb quatre categories: clàssica, contemporània, espanyola i flamenca. El premi a la interpretació Dávalos-Fletcher serà de 4.000 €, un primer premi que s’atorgarà al ballarí o ballarina que reunisca les qualitats de qualsevol de les especialitats. A més, hi haurà quatre premis per especialitat, cadascun dotat amb 1.000 €, excepte en la categoria de Flamenc que, en comptar amb una sola participació, serà el jurat qui decidisca com dividir l’import en aquesta categoria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari