Castelló presenta un dispositiu pioner a Espanya per al control de la mobilitat en patinet elèctric

Castelló presenta un dispositiu pioner a Espanya per al control de la mobilitat en patinet elèctric
16/02/2024 -

L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha presentat aquest matí el nou dispositiu amb el qual comptarà la Policia Local de Castelló per al control dels Vehicles de Mobilitat Personal, com són els populars patinets elèctrics. Al costat de l’alcaldessa estaven també presents el regidor de Seguretat, Antonio Ortolá, així com el comissari cap de la Policia Local, Francisco Catalán.

Carrasco ha anunciat que “Castelló és pionera en tota Espanya amb l’adquisició de les Policia Local, que permetrà augmentar la seguretat respecte a la mobilitat amb patinet. I ho farem gràcies a l’adquisició d’un dispositiu que permet detectar la manipulació dels patinets perquè sobrepassen els 25 km/h, que és la velocitat màxima legal a la qual poden circular per via pública, segons indica la DGT”.

“Hui complim amb la paraula donada, aportant solucions pioneres i innovadores i posant-les al servei dels nostres veïns, de la mà de la nostra Policia Local. Hui continuem fent passos, millorant eixa convivència entre vianants i vehicles. Hui Castelló es converteix en referència a nivell nacional en l’ús d’una tecnologia que permet continuar apostant per eixa mobilitat sostenible”, ha ressaltat.

Carrasco ha recordat que “l’ús dels patinets s’ha popularitzat en els últims anys i hui dia són ja tan habituals com els mateixos automòbils, bicicletes o motos dins de la mobilitat i el trànsit diari. Per a anar a estudiar, al lloc de treball, moltes persones opten diàriament per aquest mitjà de transport sostenible i que, com dic, és ja part de la mobilitat de Castelló”.

La primera edil ha comentat que “des de les administracions hem hagut de posar-nos a la feina per a garantir el correcte ús d’aquesta manera de transport que, sobretot per la gent més jove és molt utilitzat”.

“Des de l’Ajuntament de Castelló apostem per una mobilitat sostenible i amable. Per la convivència vianants diferents vehicles. Perquè volem que la nostra ciutat estiga oberta a tots: vianants i vehicles i que, alhora, siga segura per a tots”, ha afirmat.

Begoña Carrasco també he argumentat que “amb l’augment de l’ús dels patinets, també han augmentat, desgraciadament els accidents o els esglais diaris per fer un ús negligent d’aquests”,

Des del passat 22 de gener està en vigor una Llei que regula la utilització i característiques dels Vehicles de Mobilitat Personal, amb l’obligació d’estar certificats per la DGT i restriccions, com la de no sobrepassar els 25 km/h de velocitat màxima. Aquest major control dels qui puguen vulnerar la llei permetrà identificar de manera més ràpida a aquelles persones que cometen delictes contra la Seguretat Viària.

“On existeix un problema o una preocupació ciutadana, l’Ajuntament de Castelló aporta solucions. Ja ho vam fer fa unes setmanes amb el tema de les pintades i hui el fem amb una iniciativa pionera que ve a beneficiar també al conjunt de castellonencs”, ha insistit.

261 sancions a usuaris

Per part seua, el regidor de Seguretat, Antonio Ortolá, ha detallat que “el nombre de sancions que ha imposat la Policia Local de Castelló en els últims quatre mesos a usuaris de patinets ha sigut d’un total de 261. D’aquestes, el major nombre de butlletins de sanció ha sigut per transportar en el vehicle ressenyat un número major del permés”.

El responsable de l’àrea de Seguretat ha insistit que “aquest govern compleix una vegada més amb el seu compromís de garantir la seguretat ciutadana. Aquest dispositiu representa un avanç significatiu en la nostra obstinació per regular els dispositius de mobilitat personal, els quals han generat nombroses molèsties als nostres ciutadans”.

“Durant aquests mesos hem dut a terme una campanya exhaustiva per a controlar les infraccions relacionades amb aquests dispositius i aquest anunci és una aposta més en aquesta línia. Amb aquesta regulació, cap patinet elèctric podrà excedir els 25 km/h, i els qui incomplisquen aquesta normativa seran sancionats en conseqüència”, ha advertit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari