Castelló presumirà de gastronomia, entorn, festes i esport en Fitur 2021

En aquesta edició, marcada per la pandèmia, se presentarà especialment Escala a Castelló, Gastrelló, el nou festival SOM, la ruta de les ermites i el Mundial d’Handbol Femení

Castelló presumirà de gastronomia, entorn, festes i esport en Fitur 2021

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder, han presentat hui la variada oferta turística que portarà la ciutat a la pròxima edició de la Fira Internacional de Turisme (Fitur). Una edició que se celebrarà del 19 al 23 de maig a Madrid i que estarà marcada per la pandèmia, amb la digitalització i les noves narratives com a protagonistes.

Així, Castelló participa un any més en la fira més destacada del turisme amb els pilars del seu atractiu: la gastronomia, la naturalesa, les experiències i el benestar, les festes i l’esport. “Castelló té molt a oferir a veïns i veïnes i visitants, per la qual cosa realçarem els nostres productes en aquesta edició”, ha assenyalat Marco durant la presentació de la promoció.

Les principals activitats i esdeveniments que “vendran” la capital de la Plana de cara al turisme nacional i internacional seran precisament les novetats més recents en les quals ha treballat el Patronat: la plataforma Gastrello.com, en la qual s’aglutina l’oferta gastronòmica de la ciutat i s’ofereixen plats; la nova web amb un recorregut virtual en 3D que permet conéixer tots els detalls de les ermites de Castelló (www.ermitescastello.es); el nou SOM Festival, que aquesta setmana donarà a conéixer el seu cartell; la pròxima edició d’Escala a Castelló a l’octubre (si la situació epidemiològica ho permet); i el Campionat Mundial d’Handbol Femení, que se celebrarà al desembre.

En gastronomia, Castelló presentarà la nova plataforma web Gastrello.com, que permet als restaurants i comerços locals promocionar-se i interconnectar-se en temps real amb la societat de forma més àgil. Es tracta d’una eina per a ajudar el sector de l’hostaleria a posicionar els seus negocis, donar-los a conéixer i facilitar la relació amb els clients, en un moment complex com l’actual marcat per la covid-19. Durant la fira, a més, es faran showcooking virtuals per a donar a conéixer la gastronomia local, entre altres l’Arrocito de Castelló.

En l’eix de naturalesa i patrimoni, es donarà a conéixer la ruta virtual 3D que permet visitar virtualment totes les ermites, a través d’una nova pàgina web, www.ermitescastello.es, en la qual s’han utilitzat les últimes novetats en tecnologia 3D aplicada a l’ús turístic i històric. I les platges seran protagonistes, més acollidores en sol·licitar que Serradal forme part de la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana, per exemple.

Respecte a les experiències, Castelló promourà en Fitur l’acabat d’anunciar SOM (Summer of Music) Festival, un cicle amb deu concerts al juliol i agost que portarà a grans artistes internacionals “que sens dubte sorprendran”, ha avançat Marco. També es donarà a conéixer la nova ruta de la Ceràmica de Castelló, que proposa un itinerari per la ciutat amb 15 parades estratègiques per a posar en valor el patrimoni ceràmic, posant l’accent també en l’adhesió de Castelló en la Ruta Europea de la Ceràmica; sent la primera ciutat espanyola a sumar-se a aquesta xarxa. En aquest apartat d’experiències també figura el Festival Origen, que acull el parc Ribalta “i que conjuga ceràmica, història i música en un entorn únic”, en paraules d’Escuder.

Quant a esdeveniments i festes, es promocionarà Escala a Castelló. Segons ha detallat l’alcaldessa, la pròxima edició està prevista a l’octubre si les condicions sanitàries ho permeten. Serà la quarta edició d’un esdeveniment que ha aconseguit consolidar-se a Castelló i convertir la ciutat en un referent a nivell internacional en trobades de navilis històrics. També es mostrarà la Magdalena com les festes fundacionals de la ciutat, declarades d’interés turístic internacional.

En matèria d’esports, destaca el Campionat Mundial d’Handbol Femení, que acollirà Castelló el mes vinent de desembre. El mundial brindarà a Castelló una nova oportunitat per a situar-se en el mapa de l’esport internacional i projectar el nom, la imatge i els atractius de la ciutat. També es mostrarà en Fitur la nova guia amb cinc rutes per a gaudir del senderisme: Caminant, gaudint i somrient. La proposta inclou codis QR per a cada ruta (Ruta de la Romeria, Ruta al Tossal Gros, Ruta dels Invasors, Ruta des de Tombatossals al parc Meridià i Ruta de la Basílica del Lledó al Gurugú), que permeten seguir els diferents itineraris, adaptats a diferents nivells i dissenyats per a realitzar per lliure.

Tant l’alcaldessa com la presidenta del Patronat de Turisme han coincidit que es tracta d’una programació “variada i que posa en valor els senyals de la ciutat però amb novetats molt interessants, sense deixar de costat la tradició”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari