Castelló reforçarà la competitivitat empresarial amb el projecte de millora del polígon Peri 15

Castelló reforçarà la competitivitat empresarial amb el projecte de millora del polígon Peri 15
15/08/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat l’expedient de contractació del projecte de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en la zona sud-est de la Ciutat del Transport, en el Peri 15, amb un pressupost de licitació de 194.000 euros i un termini d’execució de huit setmanes.

El projecte proposat per al Peri 15 desenvoluparà diverses actuacions diferents per a incrementar la potencialitat de les empreses que alberga. Es preveu impulsar la mobilitat sostenible, donant continuïtat als eixos ciclistes, i es farà una millora viària que repercutirà en l’accessibilitat. També es dotarà la zona d’àrees verdes i enjardinades, i es millorarà la gestió, el control i la seguretat de l’àrea industrial. Aquestes actuacions es complementaran amb més senyalització horitzontal i vertical.

Reforcem la competitivitat empresarial de Castelló amb un nou projecte de millora de les infraestructures dels polígons de la ciutat, que serà el tercer en els dos últims anys”, ha explicat el regidor d’Obres i Projectes Urbans, José Luis López. “Enguany modernitzarem les infraestructures i els serveis del Peri 15 de la Ciutat del Transport, que se sumaran a les intervencions ja acabades en el Peri 11 i en el polígon Pullman. Són obres que milloren les nostres zones industrials, alhora que generen ocupació”, ha detallat López.

La millora del Peri 15 s’executarà amb una ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Aquesta nova obra se sumarà a un altre projecte ja realitzat de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en el polígon Peri 11, amb un pressupost de més de 140.000 euros, amb l’objectiu de millorar l’eficiència de les empreses implantades en aquesta zona industrial, situada en el nord-oest de la ciutat. En aquest cas, es van millorar les xarxes de proveïment d’aigua potable, de sanejament i de pluvials, el paviment i les comunicacions, guanyant, a més, eficiència energètica amb canvis en la xarxa d’enllumenat públic. La intervenció en aquest polígon es va fer necessària després que l’àrea industrial no comptara amb una xarxa d’infraestructures concordes a un nivell de desenvolupament idoni per a les activitats que alberga, després de més de 25 anys d’antiguitat.

A més, en els dos últims anys també s’ha dut a terme la millora del polígon Pullman, situat en l’accés sud a la Ciutat del Transport, en una de les àrees industrials més antigues de la ciutat. En concret, la qual cosa es va fer, amb una inversió de més de 360.000 euros, és la millora d’instal·lacions com l’enllumenat públic, les xarxes de proveïment i de sanejament, i els sistemes de drenatge sostenible. A més, van implantar fibra òptica i es va adequar el sistema de gestió de residus. Altres intervencions van ser la millora viària mitjançant accessos al polígon, la repavimentació de la zona i la reordenació del trànsit, amb la incorporació de noves àrees d’aparcament, la millora de la mobilitat amb un carril bici i la incorporació de façanes vegetals que embelleixen l’entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari