Castelló rendeix comptes davant el Consell Social de la gestió i execució de la inversió europea a la ciutat

L’alcaldessa presenta a l’organisme la Memòria EDUSI 2021, que ratifica amb un 74% d’operacions materialitzades el lideratge nacional de la capital

Castelló rendeix comptes davant el Consell Social de la gestió i execució de la inversió europea a la ciutat
27/11/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest dijous la reunió anual del Consell Social per a, entre altres qüestions, realitzar la dació de comptes sobre el grau d’execució i avaluació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), presentar la Memòria corresponent a l’exercici 2021 i revisar els objectius pendents en matèria de finançament europeu.

En aquest sentit, la primera edil ha incidit en els resultats de Castelló en el que a gestió i execució d’inversió europea es refereix. “Una inversió que es converteix en un ventall d’oportunitats per als nostres veïns i veïnes a través de projectes que s’estan materialitzant i transformant la ciutat”, ha explicat Marco. A més, ha destacat que la capital ratifica enguany “el seu lideratge nacional” en aquesta matèria.

El Consell Social està integrat per mig centenar de representants del teixit econòmic, social, professional, acadèmic i veïnal de Castelló. Pel seu perfil plural i participatiu, és l’organisme d’avaluació i governança de l’Estratègia, que injectarà a Castelló 20,2 milions d’euros cofinançats pels fons FEDER i el consistori per a operacions d’impacte social, tecnològic i ambiental.

Durant l’acte s’ha presentat davant l’entitat, per a la seua aprovació i validació, la Memòria EDUSI 2021. El document reflecteix el lideratge de Castelló en execució d’operacions finançades per FEDER. La memòria situa en un 74,10% el percentatge d’inversió materialitzada ja en projectes i en un 100% el volum d’actuacions aprovades, un total de 15, segons ha explicat Carmen Vilanova, la directora de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica i coordinadora de la Unitat de Gestió EDUSI.

Les últimes dades facilitades pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública assenyalen que el marc d’execució de les EDUSI a Espanya es queda en el 8,96% de l’ajuda total programada en l’eix urbà.

De la Memòria EDUSI 2021 es desprén també que dels 20,2 milions d’euros cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i per l’Ajuntament, 14,9 milions d’euros són palpables ja en l’espai urbà.

Entre els projectes executats figuren el pont Europa sobre el riu Sec, els set quilòmetres extra de carrils bici, el corredor verd del Camí La Plana, el renovat parc de la Panderola del Grau, la transformació led de l’enllumenat urbà o les millores en l’accessibilitat i informació de la xarxa municipal de transport. Immers en la seua construcció està el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable, mentre la reforma de la Pèrgola per a convertir-la en espai d’emprenedoria ultima la seua eixida a licitació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari