Castelló tindrà un Pla Municipal de Persones Majors per a combatre la soledat no desitjada

Carrasco: “Impulsem un programa per a atendre la soledat no desitjada dels majors, a través d’un pla personalitzat que fomente la seua autonomia personal i millore la seua qualitat de vida”

Castelló tindrà un Pla Municipal de Persones Majors per a combatre la soledat no desitjada
14/05/2024 -

El govern municipal avança en el desenvolupament del primer Pla Municipal de Persones Majors amb el qual comptarà la ciutat de Castelló. Dins d’aquest Pla, la regidoria de Gent gran està treballant en el programa ‘Castelló Acompanya’, un servei que té com a objectiu combatre la soledat no desitjada dels castellonencs.

L’alcaldessa, Begoña Carrasco, ha explicat que “a la nostra ciutat hi ha entorn de 5.000 persones majors de 75 anys que viuen soles. Moltes d’eixes persones pateixen soledat no desitjada, per la qual cosa hem impulsat aquest programa per a millorar la seua situació a través d’un Pla personalitzat que atenga les seues necessitats amb la finalitat de fomentar la seua autonomia personal i millorar el seu benestar i qualitat de vida”. Unes declaracions que ha fet en el marc de la celebració amb motiu de les bodes d’or que celebren 52 parelles de la ciutat.

“Som un govern sensible amb els majors. Apostem per un Castelló de totes les persones”, assegura la primera edil. Begoña Carrasco ha detallat que “el programa Castelló Acompanya està en aquests moments en fase de diagnòstic per a detectar les necessitats dels castellonencs que es troben en eixes situacions”.

Carrasco ha apuntat que “una vegada identifiquem les necessitats reals d’aquest col·lectiu posarem en marxa el pla d’acció. Serà un projecte pilot que posarem en marxa el pròxim curs a través accions tant individuals com grupals. Comptem amb l’ajuda de professionals i amb la implicació del teixit social de la ciutat”.

“Tenim clar que hem de cuidar als qui ens han cuidat. Els majors són una prioritat per a aquest equip de govern i en eixa línia estem impulsant diferents projectes per a donar resposta a les seues necessitats”, apunta.

Bodes d’Or

En l’aposta del govern municipal per les persones majors, la primera edil ha celebrat les bodes d’or de 52 parelles castellonenques en un acte institucional que ha tingut lloc en el Saló de Plens.

“És realment emocionant, com a alcaldessa i com a ciutadana de Castelló, compartir aquest acte amb tots vosaltres. Un homenatge a l’altura com us mereixeu per a celebrar eixe projecte en comú que va començar fa 50 anys”, ha expressat l’alcaldessa.

Prèviament s’ha celebrat una missa en la Cocatedral de Santa María oficiada pel Bisbe, don Casimiro López, i després de la recepció a l’Ajuntament, s’ha realitzat una processó des de la plaça Major fins a l’Hotel Intur, on s’ha realitzat un menjar de convivència amb diverses actuacions musicals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari