Castelló tramita ajudes al lloguer per a famílies vulnerables que financen fins al 40% del contracte de 2021

Castelló tramita ajudes al lloguer per a famílies vulnerables que financen fins al 40% del contracte de 2021
03/07/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló col·labora amb la Generalitat Valenciana en la tramitació de les ajudes al lloguer per a famílies vulnerables que financen fins al 40% de la renda del lloguer de 2021. Subvencionen rebuts de l’1 de gener al 31 de desembre d’enguany.

La convocatòria de la Conselleria d’Habitatge està formada per dues línies de suport; d’una banda, ha pressupostat 15 milions per a costejar el lloguer de famílies amb problemes econòmics, i una segona de 6 milions per a joves de menys de 35 anys. En el primer cas costeja fins al 40% del lloguer ascendint al 50% si els residents de l’habitatge tenen més de 65 anys, i en el segon fins al 40%.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 8 de juliol. L’any passat, aquestes ajudes van beneficiar a 914 famílies en situació de vulnerabilitat de la ciutat i a 260 a inquilins menors de 35 anys, amb una inversió de 2 milions d’euros,

“Des de l’Ajuntament hem reforçat enguany amb personal l’Oficina Municipal d’Habitatge per a ajudar a la Conselleria en la tramitació de les ajudes. Les Administracions hem de posar tots els esforços per a garantir l’accés a l’habitatge”, subratlla la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La tramitació de les ajudes es realitza exclusivament per mitjans telemàtics amb certificat digital o sistema de clau permanent seguint les instruccions en la pàgina web de la Vicepresidència Segona, Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica (habitatge.gva.es). No obstant això, les persones interessades poden demanar cita prèvia per a assessorar-se bé en l’Oficina Municipal d’Habitatge situat al Palau de la Festa, en la direcció territorial de la Conselleria (PROP).

Per a sol·licitar les ajudes, l’habitatge llogat haurà de ser la residència habitual i permanent de la persona arrendatària, i els seus ingressos han de ser iguals o inferiors a tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM).

El límit serà de quatre vegades el IPREM en el cas de família nombrosa o de persones amb discapacitat, i de cinc vegades en el cas de família nombrosa de categoria especial. Enguany ha augmentat el límit de renda que pot ser subvencionables: 770 euros a València i 680 a Castelló i Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari