Castelló ultima l'enderrocament previ a la fonamentació del nou Centre d'Envelliment Actiu i Saludable

Els fons europeus FEDER i l’Ajuntament impulsen aquest projecte de 3,3 milions d’euros i 2.200 metres quadrats de superfície

Castelló ultima l'enderrocament previ a la fonamentació del nou Centre d'Envelliment Actiu i Saludable
25/07/2021 -

Els treballs d’enderrocament a l’interior dels tres edificis singulars que integraran l’innovador Centre d’Envelliment Actiu i Saludable de Castelló han entrat ja en la seua recta final i donaran pas en un termini aproximat de tres setmanes a les prospeccions arqueològiques prèvies a la fonamentació de les noves instal·lacions.

Els fons europeus FEDER i l’Ajuntament de Castelló impulsen aquest projecte de 3,3 milions d’euros i 2.200 metres quadrats de superfície que se situarà en l’edifici rehabilitat que acollia fins ara la Casa de la Cultura. Les característiques del futur centre es plasmen ja sobre la lona de gran format que replica la façana original del carrer Enmig i que cobrirà aquest lateral de l’edifici durant tota la fase de construcció.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquest projecte “situa a les persones majors en l’eix de les polítiques del benestar i és un exemple d’avanç cap al nou model de ciutat més inclusiva i amable”. Marco ha recordat que és una de les operacions que veuran la llum gràcies als 20,2 milions d’euros cofinançats amb fons municipals i europeus en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, EDUSI-Transforma Castelló.

Les obres van començar a la fi del passat mes de gener. Executades per la mercantil Becsa S.A., la demolició -ja completada en la part de l’immoble que dóna al carrer Enmig i quasi finalitzada en la part d’Antonio Maura- ha exclòs a les façanes, preservades pel seu valor patrimonial en tractar-se d’un immoble protegit. Això, unit a la vertebració de les tres edificacions inicialment independents que perfilen les dependències, són els principals reptes del projecte des del punt de vista arquitectònic.

Des de l’empresa adjudicatària han apuntat a la ubicació dels edificis i l’espai disponible com els condicionants en la demolició de les plantes interiors, ja que han limitat l’accés de maquinària més potent. A més, afigen la complexitat en si que implica un enderrocament entre edificis amb mitgeres.

L’evolució dels treballs arqueològics, que arrancaran en tres setmanes, marcaran el calendari de les obres de fonamentació, amb les quals el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable de Castelló començarà a cobrar forma. En funció dels resultats que llancen les excavacions, la fase de construcció podria estar en marxa al setembre.

El projecte busca convertir aquest immoble en una instal·lació única, cent per cent accessible i vertebrada per una sèrie de patis interiors que aportaran llum i ventilació natural en totes les estades. Horts urbans en el terrat, cafeteria, sala d’actes per a cent persones, sala d’exposicions, gimnàs i sala d’activitat física, zona d’estimulació sensorial, espais de lectura, serveis de perruqueria, fisioteràpia i podologia, tallers polivalents o una sala d’assajos insonoritzada són alguns dels serveis que posarà a la disposició de les persones usuàries el futur centre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari