Castelló preveu l'ús de paviment ceràmic drenant en la reforma de l'avinguda Lledó

Castelló preveu l'ús de paviment ceràmic drenant en la reforma de l'avinguda Lledó
26/04/2021 -

La remodelació de l’avinguda Lledó de Castelló porta aparellat un nou impuls de l’ús de la ceràmica en una obra pública, a través de la utilització d’un paviment ceràmic drenant innovador. Una solució de drenatge urbà sostenible basat en un sistema en el qual s’empren rajoles ceràmiques en estoc (de manera que es disminueixen les emissions de CO2 associades a la fabricació de nous materials de pavimentació) i que contribueix a augmentar les superfícies permeables, a reutilitzar l’aigua emmagatzemada durant el període de pluges i a reduir volums d’escolament i cabals.

Aquests paviments drenants, a més, permetran reduir l’estrés tèrmic en l’avinguda, al costat d’altres solucions com a làmines d’aigua i noves zones arbrades i d’ombra. A més, el taulell tindrà altres usos en l’obra, que s’aniran definint en el projecte definitiu d’aquesta. Un projecte que té un pressupost de licitació de 3,3 milions d’euros i que permetrà millorar la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda, reduint la pressió del vehicle privat i de les emissions de CO₂. A més, incorpora altres objectius com la creació d’un itinerari segur, l’accessibilitat universal, la millora de la biodiversitat i de les solucions naturals per a la gestió sostenible de l’aigua o la creació d’un espai saludable i de benestar, tenint en compte impactes relacionats amb la mobilitat, el medi ambient i la salut urbana.

“La reforma de l’avinguda Lledó ens permetrà impulsar una transformació urbana sostenible, que situe a Castelló en l’avantguarda de l’urbanisme de qualitat basat en criteris de sostenibilitat i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Una obra en la qual apostarem de nou per l’ús de la ceràmica i pels seus usos innovadors”, ha destacat l’alcaldessa. “Continuem avançant així de la mà d’Europa i al costat dels veïns i veïnes a fer de Castelló un model de ciutat més sostenible, segura i saludable, amb perspectiva de gènere i accessibilitat universal”, ha remarcat l’alcaldessa.

L’Ajuntament ha impulsat la utilització de material ceràmic en altres projectes com la remodelació del Camí la Plana. També s’ha usat en el revestiment i fabricació de mobiliari urbà i en l’espai públic, com en la xarxa de banys públics i en els bancs de ceràmica distribuïts per tota la ciutat, en jocs com l’Oca de la plaça Hort dels Corders, en marquesines de transport públic o al Palau de la Festa, entre altres.

A més, des de 2020 Castelló forma part de la European Route of Ceramics del Consell d’Europa després de ser acceptada com a primera ciutat espanyola integrant d’aquesta ruta. Una ruta cultural el principal objectiu de la qual és revalorar i acostar a la ciutadania el patrimoni cultural europeu vinculat a la producció de la ceràmica. Al costat de Castelló, formen part de la ruta ciutats com Faenza (Itàlia), Llemotges (França), Museu Princenhof de Delft (Països Baixos), Museu Porzellanikon de Selb (Alemanya) i Höhr-Grenzhausen (Alemanya).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari