Castelló valora l'ampliació de la moratòria dels denonaments i assessorarà la ciutadania per al seu compliment

La Regidoria informarà les famílies vulnerables de les condicions de la nova suspensió

Castelló valora l'ampliació de la moratòria dels denonaments i assessorarà la ciutadania per al seu compliment
04/08/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló valora l’ampliació de la moratòria de desnonaments a persones vulnerables fins al 31 d’octubre per part del Govern central i posa a la disposició de la ciutadania els serveis de l’Oficina Municipal d’Habitatge per a assessorar i garantir el compliment d’aquesta mesura.

“El Govern va decretar el 31 de març del passat any per primera vegada aquesta mesura per a protegir els sectors amb major vulnerabilitat econòmica davant la situació de pandèmia. Des de llavors, des de l’Oficina d’Habitatge hem ajudat a assessorar i informar els ciutadans respecte a les mesures d’emergència posades en marxa en matèria d’habitatge“, ha explicat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La Regidoria compta amb l’Oficina Municipal d’Habitatge, més un conveni amb el Col·legi d’Advocats que s’encarrega d’assessorar en execucions hipotecàries i en problemes d’accès al dret a l’habitatge. El departament de María Jesús Garrido subratlla que en 2020 es van frenar de manera provisional a Castelló el 90% de desnonaments gràcies a la moratòria del Govern i al Protocol antidesnonaments de l’Ajuntament de Castelló.

L’acord del Govern també contempla la possibilitat d’ajornar el pagament del lloguer de l’habitatge habitual en famílies en situació de vulnerabilitat si els arrendataris són grans propietaris (amb 10 o més possessions); així com una moratòria en el pagament d’hipoteques i crèdits i suspensió en el tall de subministraments bàsics.

La Regidoria afirma que ara la major part d’ordres de desnonament es dirigeixen al lloguer, per la qual cosa el seu objectiu passa per ampliar la xifra de lloguers a preus assequibles a través del Pla de Compra Pública o la nova Borsa de Lloguer Municipal. Castelló ja ha incorporat sis nous habitatges que es dirigiran al lloguer social, la primera adquisició efectuada des de 1984.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari