Castelló acull aquest estiu la II edició del cicle 'Novel·la, Història i Platja' a la platja del Serradal

El cicle va arrancar aquest dissabte amb Nieves Herrero i comptarà amb Marta Robles, Nieves Concostrina, Manuel Pimentel i Jorge Molist

Castelló acull aquest estiu la II edició del cicle 'Novel·la, Història i Platja' a la platja del Serradal
11/07/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Turisme, ha organitzat per segon any consecutiu el cicle literari ‘Novel·la, Història i Platja’ que se celebrarà a la platja del Serradal. Es tracta d’una proposta cultural que va comptar amb una destacada acceptació i assistència de públic l’any passat. En aquesta nova edició, i complint amb les mesures de seguretat i prevenció enfront de la covid-19, Turisme ha tornat a organitzar aquestes cites amb la literatura al costat de la mar de Castelló.

Per a la regidora de Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder, “aquest tipus d’activitats atrauen a tota mena de públic, constituint una interessant alternativa cultural per a castellonenques i visitants. La celebració d’aquest cicle s’estén entre juliol i agost en el punt d’activitats de la platja del Serradal”. A més, en alguns casos, al costat de la literatura se sumaran actuacions musicals.

Pilar Escuder ha assenyalat, així mateix, que aquest cicle compta amb una programació variada. “Enguany el cicle de ‘Novel·la, història i platja’ portarà a Castelló a autors rellevants de la novel·la històrica amb els qui podrà conversar el públic, es tracta d’establir diàlegs sobre història i literatura”.
El cicle de Novel·la, Història i Platja, dirigit al públic adult, va arrancar ahir dissabte amb la presència de la periodista i escriptora Nieves Herrero, autora de diverses novel·les històriques com ‘Si no hi haguera un demà’, ‘Carmen’ o ‘El que amagaven els seus ulls’.

El cicle continuarà el dia 15 de juliol, a la platja del Serradal, a les 20.00 hores. Aqueix dia serà el torn de la periodista i escriptora Marta Robles, autora de l’assaig ‘Passions carnals: Els amors dels reis que van canviar la Història d’Espanya’. Robles també és autora, entre altres llibres, ‘Luisa i els espills’ i ‘La xica a la qual no vas saber estimar’, Premi 2019 de Narrativa Castelló Lletres del Mediterrani.

La següent convocatòria és el dia 22 de juliol amb la participació de l’escriptora i periodista de la Cadena Ser, Nieves Concostrina, que des de l’espai ‘La Ventana’, que dirigeix Carles Francino, compte la història des de la seua versió més original i irònica. Concostrina és autora del reeixit llibre ‘Quines històries de la Història’, ‘Pretèrit imperfecte’, o ‘Antonia’. En aquesta cita també participa Carmen Gallardo, periodista i escriptora, que és autora de destacades novel·les històriques com ‘La reina de les bugaderes’.

El dia 29 de juliol, també a la platja del Serradal, a les 20.00 horas, la cita serà amb l’editor i escriptor Manuel Pimentel, autor de diverses novel·les històriques, d’aventures i de temes arqueològics com la sèrie dedicada al personatge de l’arqueòloga sevillana ‘Artafi’, com a ‘Puerta d’Índies: Artafi i el misteri dels primers conqueridors’, i ‘La ruta de les caravanes: Artafi i els manuscrits de Tombuctú’.

Finalment, el dia 5 d’agost el cicle es tanca amb la presència de l’escriptor Jorge Molist que ha publicat destacades novel·les històriques com ‘La reina sola’, ‘Cançó de sang i or’ i ‘La reina oculta’, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari