Castelló aprovarà el seu Pla General aquest 2021 per a posar-ho en marxa l'any que ve

L’alcaldessa, Amparo Marco, s’ha reunir amb el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, i ambdós han coincidit que comptar amb aquest pla “serà clau en la recuperació”

Castelló aprovarà el seu Pla General aquest 2021 per a posar-ho en marxa l'any que ve

El Pla General de Castelló s’aprovarà de manera definitiva abans d’acabar l’any per a posar-lo en marxa en 2022. Així ho han anunciat aquest matí l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després d’una reunió en la qual també s’ha acordat agilitar la tramitació per a finalitzar la ronda de circumval·lació.

Tant Marc com España han coincidit en el lideratge de Castelló en la captació i gestió de fons europeus, en el seu model sostenible de mobilitat i en què aquest sistema “pensa en les persones” per damunt de qualsevol cosa. Així, el conseller i l’alcaldessa han celebrat que impulsar els dos projectes suposa “un pas clau per a la reactivació econòmica de la ciutat després de la crisi de la pandèmia”, en paraules d’Espanya.

“Esperem que el Pla General de Castelló siga realitat enguany, perquè és fonamental per a la ciutat, per a la recuperació de la ciutat després de la pandèmia, per a proporcionar seguretat jurídica, atraure inversions i generar noves oportunitats”, ha explicat l’alcaldessa. “Quan arribàrem al govern en 2015 ens trobem una ciutat amb un planejament urbanístic anul·lat per la justícia, així que comencem a treballar en una complexíssima tramitació que ens permetrà després de molt esforç aprovar aquest 2021 el Pla General i continuar avançant en un model de ciutat amable, sostenible i verda”, ha detallat Marco.

Segons han explicat, està previst que el Pla General Estructural passe per ple abans d’agost, per a elevar-se després a la Comissió Territorial d’Urbanisme i s’espera la seua aprovació abans d’acabar el 2021, encara que no s’ha concretat una data exacta.

Quant a la ronda de circumval·lació, es continua avançant en les línies de col·laboració entre totes dues administracions perquè el tancament de l’anell amb l’execució dels 2,35 quilòmetres que falten en la zona oest, siga una realitat com més prompte millor. “Impulsem iniciatives per a fer de Castelló una ciutat de baixes emissions, més verda i centrada en les persones, i en aquesta línia és rellevant la finalització de la ronda de circumval·lació”, ha indicat Marco.

L’Ajuntament està ultimant el plec de condicions per a la redacció del projecte, el termini d’execució del qual serà d’uns 12-14 mesos, mentre que l’execució de l’obra, que tindrà una inversió de la Generalitat entorn dels 30 milions d’euros, s’estima en uns 18 mesos.

Així, el conseller i l’alcaldessa s’han compromés a continuar treballant en una “ordenació que fuig de la bambolla immobiliària i que siga amable amb els veïns i veïnes i amb el medi ambient”. “La col·laboració és total i continuarem en aqueixa mateixa línia per a fer realitat les demandes històriques de Castelló, amb un impuls al TRAM”, ha afegit España.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari