Castelló presenta més de 27 esdeveniments turístics per a desestacionalitzar l'oferta amb una clara aposta per la gastronomia

“La labor principal del Patronat de Turisme i en la qual estem molt enfocats és que Castelló siga capital Gastronòmica”, afirma la regidora de Turisme

Castelló presenta més de 27 esdeveniments turístics per a desestacionalitzar l'oferta amb una clara aposta per la gastronomia
26/01/2024 -

La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha presentat en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) una programació amb més de més de 27 esdeveniments turístics anuals per a desestacionalitzar l’oferta, amb una clara aposta per la gastronomia. D’aquesta manera, la capital de la Plana es reafirma com a destí atractiu durant tots els mesos de l’any.

“Totes aquestes activitats pretenen que la nostra ciutat aconseguisca la posició que es mereix, recuperant la seua capitalitat i sent triada com un destí referent. El nostre full de ruta se centra en consolidar la ciutat com un referent turístic al llarg de tot l’any, atraient a visitants i posicionant-nos com una opció destacada en el panorama turístic nacional i internacional”, ha assenyalat l’edil.

Impuls al turisme gastronòmic

“La labor principal del Patronat i en la qual estem molt enfocats és que Castelló siga capital Gastronòmica”, ha subratllat la regidora. Per a això, Miralles ha explicat que s’ha desenvolupat una programació en la qual la gastronomia castellonenca estiga pràcticament present durant tot l’any amb l’objectiu de posar-la en valor i convertir-la en un dels nostres principals atractius”. Entre les principals activitats anuals, del 26 de gener al 26 de febrer es duran a terme les XII Jornades Gastronòmiques de la Galera del Grau; les V Jornades Gastronòmiques de Cuina Marinera se celebraran del 3 de febrer al 5 de març; i les Jornades Gastronòmiques de Polp i Sépia del 17 de maig al 16 de juny.

En una decidida aposta pels productes artesanals, el Gremi de Forners tindrà un total de 4 jornades repartides al llarg de l’any dedicades a productes típics de la ciutat com “els ximos”, “La flor del Lledó”, la “Coca de Castelló”, o els “Pastissets de Cabell i moniato”. A més, es promouran esdeveniments consolidats com la Ruta de la Tapa de Castelló, que se celebrarà del 17 d’octubre fins al 9 de novembre, al costat de la Ruta del Cigaló, una nova proposta que busca posar en valor aquest tradicional costum castellonenc i que tindrà lloc del 15 de febrer fins al 25 de maig.

Una altra de les grans novetats d’enguany serà la ‘Fira del Esmorzar’, un esdeveniment que reunirà del 17 al 21 d’abril als millors bars especialitzats en esmorzars de tota la ciutat, juntament amb alguns convidats d’altres parts de la Comunitat Valencianes. En paraules de Miralles, “la Fira convertirà a Castelló en un enclavament de referència per a tots els apassionats d’aquesta tradició culinària, atraient a entusiastes de l’hora de l’esmorzar de totes les parts de la Comunitat”.
“També es continuarà impulsant el concurs d’arròs a banda o el de la paella amb pilotes, així com la consolidació del festival Tastarròs, que permetran situar la ciutat en el mapa culinari i posar en valor el nostre alt nivell gastronòmic i la qualitat dels productes locals”, insisteix Miralles. Aquests últims esdeveniments tindran lloc al novembre, mes en què es tornarà a celebrar el ‘Mes de l’Arròs’ després de l’èxit de l’edició anterior.

Les platges i el port de Castelló com a escenari

Com a grans esdeveniments que tindran les platges i el port de Castelló com a escenari s’ha anunciat la VII edició d’Escala a Castelló, que se celebrarà entre el 4 i el 8 d’abril, i el Festival del Vent, que inaugurarà la temporada d’estiu el primer cap de setmana de juny i que comptarà amb demostracions de vol acrobàtic, exhibició de cometes de gran grandària, baptisme de vols i paracaigudisme, entre altres.

Amb l’arribada de l’estiu se celebraran el festival de ioga els dies 5, 6 i 7 de juliol en una nova edició que es traslladarà a la Pineda i el SOM Festival del 26 de juliol al 17 d’agost. L’edil de Turisme ha explicat que “en la temporada estival volem acompanyar la riquesa inigualable del nostre clima amb una oferta d’oci que siga un complement de qualitat i que oferisca diferents alternatives als nostres visitants”.

Construir una ciutat viva

La Volta a la Ciutat i La Tornada al Col·le seran altres dos esdeveniments marcats en roig en el calendari del Patronat de Turisme. “Després de l’èxit de l’any passat, en el qual la ciutat es va omplir de vida en els primers dies de setembre, volem continuar demostrant als ciutadans que Castelló és una font inesgotable d’experiències i esdeveniments que enriqueixen la nostra identitat local”, ha assenyalat Miralles.

En aquest esforç per construir una ciutat dinàmica i repleta d’activitats, el 5 d’octubre els carrers de Castelló tornaran ser preses per dinosaures amb l’exposició Expo Juràsic en una nova edició que s’ampliarà a més zones de la ciutat. Eixe mateix cap de setmana tindrà lloc el tan esperat festival Origen que, segons Miralles, “té l’objectiu de ser en un imant per a grans artistes per a convertir a Castelló en un referent cultural”. A més, el 26 d’octubre se celebrarà la XVIII Marxa a peu per els ermites de Castelló.

La regidora de Turisme també ha aprofitat l’ocasió per a posar en valor les festes de la Magdalena i la Setmana Santa de Castelló, així com les festes de Sant Pere del Grau. “Les nostres festes locals són el millor patrimoni que tenim i, per tant, el millor atractiu perquè els nostres visitants coneguen l’essència de Castelló”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari