Castelló garanteix les desinfeccions a vies públiques i platges amb mig centenar d'efectius

Garcia presenta la previsió d’actuacions als grups municipals en un exercici de transparència «que reflecteix el gran esforç de personal i mitjans per assegurar la higiene a la ciutat»

Castelló garanteix les desinfeccions a vies públiques i platges amb mig centenar d'efectius
27/06/2020 -

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia, ha presentat l’informe de planificació de treballs de neteja en via pública, platges i elements de mobiliari urbà, una tasca per a la qual s’utilitzarà una fórmula a base d’hipoclorit. El consistori donarà faena en aquests treballs a quasi mig centenar de persones, a més d’utilitzar una vintena de vehicles amb diferents funcions i capacitats.

«Les modificacions que hem introduït en els dispositius de neteja durant les setmanes més dures de la crisi sanitària s’estenen en el temps per a garantir les desinfeccions en els espai públics i reduir així els riscos de nous contagis», ha explicat Garcia, qui ha recordat la importància de mantindre també les mesures d’higiene personal.

L’edil ha agraït al personal municipal i a la concessionària del servei de neteja el treball realitzat en l’elaboració de l’informe que ha facilitat a tots els grups municipals i en el qual es recull la planificació de les actuacions previstes. Per a Garcia «aquest és un exercici de transparència que reflecteix els grans esforços de personal i mitjan que fem per a assegurar la higiene a la ciutat».

Així doncs, per als treballs d’aigualeig manual en horari nocturn s’empraran 16 efectius que netejaran assistits per furgonetes. Quatre equips es dedicaran a tasques d’aigualeig mixt en voreres i calçades, així com en els mercats ambulants.

Per a la neteja de mobiliari urbà, es mantenen els treballs al llarg de tot el dia. Un total de nou equips treballaran en la higienització de contenidors i papereres, d’entorns hospitalaris i de centres de persones majors en zones urbanes, amb vehicles hidronetejadors i un tricicle elèctric. A més, altres nou equips faran el mateix amb motxilles polvoritzadores. En entorns no urbans i zones perifèriques, tres operaris higienitzaran diàriament les passarel·les de les platges mentre que altres sis es dedicaran a la neteja de mobiliari urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari