Castelló suspén temporalment les obres públiques per a complir les noves mesures contra la covid-19

L’Ajuntament requereix a les empreses contractistes aplicar les accions de tancament i seguretat necessàries i abalisar les obres

Castelló suspén temporalment les obres públiques per a complir les noves mesures contra la covid-19
31/03/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat la suspensió temporal de les obres públiques municipals, amb efectes a 30 de març i fins al 9 d’abril, conforme al Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula el permís retribuït recuperable de caràcter obligatori per a les persones treballadores per compte alié que no presten serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra la covid-19.

L’edil de Contractació i Patrimoni, Rafa Simó, ha signat hui el decret pel qual s’acata en l’àmbit municipal el Reial Decret-llei 10/2020. Una nova mesura adoptada davant la necessitat de reduir l’activitat pública externa a tot allò que siga essencial i acordar la suspensió de l’execució dels contractes d’obres que no siguen qualificats d’emergència, bàsics o estratègics, o estrictament necessaris per a l’adequat funcionament de l’administració i el seu sector públic. Tot, amb la fi última d’afavorir el compliment de les mesures de confinament i garantir la seguretat de la ciutadania i els treballadors, dels sectors públic i privat.

La suspensió temporal abasta del 30 de març al 9 d’abril, encara que aquest termini s’entendrà automàticament prorrogat en funció de les mesures que es vagen adoptant per l’Estat o la Comunitat Autònoma per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

El mateix decret municipal recull el requeriment als contractistes que adopten les mesures de seguretat necessàries en les obres, a fi de que la paralització no implique risc per a les persones transeünts ni per als béns de tercers. Així, les obres hauran d’abalisar-se i tancar-se, adoptant-se les mesures que siguen necessàries per a això durant la suspensió dels treballs per a garantir la integritat del tancament i seguretat.

D’altra banda, i en compliment del Reial Decret-llei 10/2020, i durant la vigència d’aquest, s’entén paralitzada també tota obra privada que no siga imprescindible per a protegir l’interés general. Des de l’Ajuntament es farà el pertinent seguiment perquè es complisca aquesta mesura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari