PortCastelló, primera Autoritat Portuària certificada per AENOR davant el coronavirus

Aquest segell reconeix l’aplicació de les mesures de seguretat davant la COVID-19 implementades per l’Autoritat Portuària de Castelló

PortCastelló, primera Autoritat Portuària certificada per AENOR davant el coronavirus
21/07/2020 -

L’Autoritat Portuària de Castelló es converteix en el primer port a Espanya a aconseguir el certificat AENOR enfront de la COVID-19. L’obtenció d’aquest segell demostra el sòlid compromís de PortCastelló amb la seguretat d’usuaris i treballadors en totes les instal·lacions de l’organisme públic.

El certificat d’AENOR és un aval extern sobre l’efectivitat de les mesures implementades per l’Autoritat Portuària de Castelló i recolza que compleixen i superen les recomanacions i requisits emesos per organismes nacionals i internacionals en matèria de prevenció i higiene sobre la Covid-19.

La directora de PortCastelló, Ana Ulloa, ha explicat que “ens marquem com a objectiu protegir la salut dels nostres usuaris i treballadors i disposar d’un entorn segur, per la qual cosa el suport d’AENOR al nostre treball enfront de la Covid-19 confirma que les iniciatives desenvolupades són les correctes”. Aquest objectiu és coherent amb la qualitat del servei i la voluntat de millora contínua de l’Autoritat Portuària de Castelló.

Ana Ulloa ha indicat que “la certificació s’ha aconseguit gràcies al treball de tota la plantilla des de dies abans de declarar-se la crisi sanitària a Espanya fins al dia de hui”. “Tots som importants per a mantindre la cadena logística portuària de PortCastelló, i gràcies al compromís del nostre equip humà hem sigut capaços d’adaptar-nos a circumstàncies adverses i mantenir tots els nostres serveis operatius”.

L’avaluació que realitza AENOR valora diferents aspectes com la gestió de riscos i de salut en el treball, la formació, informació i comunicacions desenvolupades, mesures de protecció, bones pràctiques de neteja i higiene en les instal·lacions i vehicles propis de l’organisme. El segell té una validesa anual, però ha de sotmetre’s a revisions de seguiment cada tres mesos.

L’Autoritat Portuària de Castelló, a través del seu Comité de Seguretat i Salut Laboral, va posar en marxa accions concretes com a senyalització d’espais, cartelleria amb recomanacions, papereres específiques per a material d’un sol ús com a guants i mascaretes, indicacions d’aforaments en totes les sales i despatxos, dotació de gels hidroalcohòlics i mascaretes per al personal, canó d’ozó per a neteja de vehicles, i mampares en els enclavaments d’atenció al públic entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari