Cent carcasses en la festa de Castelló pel patronatge de la Mare de Déu del Lledó

Aquest dimarts se celebra l’acte central de l’aniversari en honor a la patrona de la ciutat

Cent carcasses en la festa de Castelló pel patronatge de la Mare de Déu del Lledó

Castelló de la Plana començarà el dia aquest dimarts 8 de novembre amb ambient festiu. I és que es tracta del dia més assenyalat de la festa de celebració del centenari del patronatge de La Mare de Déu del Lledó, en el qual es combinarà la pirotècnia amb els actes religiosos.

Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Castelló, que coorganitza els actes en commemoració d’aquest centenari al costat de la Real Confraria de La Mare de Déu del Lledó. És aquest dimarts 8 de novembre quan precisament se celebren cent anys de la proclamació de la Mare de Déu del Lledó com a patrona de la capital de la Plana en 1922.

Així, aquest dimarts a les 11.00 hores serà el trasllat de la Verge de Lledó des de la Basílica del Lledó fins a la Capella de la Sang, i d’ací s’arribarà a la plaça Major pel carrer Major i plaça de l’Herba.

A les 12.00 hores entrarà la comitiva i se celebrarà una recepció en la plaça Major de la Verge del Lledó, on estarà la corporació municipal, en el qual hi haurà volteig general de campanes i es dispararan cent carcasses commemoratives per cada any de patronatge. Enfront de la catedral es realitzarà un acte d’homenatge amb la lectura del Rescripte Papal. A continuació, se celebrarà el Magnificat en la Cocatedral de Santa María.

Després de l’acte central, el programa continua a les 19.00 hores amb el Sant Rosari i una missa en la Basílica. No obstant això, la celebració continua en els pròxims dies.

Segons ha informat el consistori, el divendres 11 de novembre es farà El Misteri de Castelló en la Cocatedral de Santa María, a les 22.00 hores; i el dissabte 12 de novembre, el Ball perdut en la plaça Major, a les 18.00 hores. El diumenge 13 tancaran la programació la missa pontifical de les 11.00 hores a l’esplanada de la Basílica del Lledó; i el concert extraordinari en la Cocatedral de Santa María, a les 21.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari