Castelló estableix l'obligatorietat de la cita prèvia per a les atencions presencials que començaran dilluns

Castelló estableix l'obligatorietat de la cita prèvia per a les atencions presencials que començaran dilluns
29/05/2020 -

L’Ajuntament de Castelló es prepara per a la reobertura de l’atenció presencial a la ciutadania amb l’arribada de la fase 2 de la desescalada. Per a això, i a fi d’evitar les esperes i l’exposició dels veïns i veïnes, el consistori ha establit que la cita prèvia serà obligatòria per a la realització de qualsevol tràmit en les instal·lacions municipals.

Està previst que, en una primer moment, les dependències que òbriguen al públic siguen les juntes de districte del Centre, el Nord, l’Oest i el Grau, a les quals la ciutadania haurà d’acudir en l’hora i dia indicats en sol·licitar la cita. En tots els casos serà necessari l’ús de màscara per a accedir a les instal·lacions municipals i s’instal·larà senyalització per a indicar les vies d’entrada i d’eixida d’aquestes, a més de mampares protectores i dispensadors de gel desinfectant.

“Recuperar l’atenció al públic ens permetrà donar resposta a aqueixes tramitacions que encara es fan inevitablement de manera presencial però és important recordar a la ciutadania que prioritze la via digital en totes les gestions que ho permeten”, ha assegurat l’edil d’Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia. El regidor ha recordat que “el personal del 010 aclareix dubtes i assisteix en tot el que és necessari perquè els tràmits telemàtics siguen més fàcils”.

El regidor de Recursos Humans i Administració Electrònica, David Donate, ha destacat que “amb aquesta mena de mesures i en aquest context marcat per les limitacions derivades de l’actual crisi sanitària s’està avançant en la modernització de l’administració local”. “L’objectiu és facilitar les gestions als veïns i veïnes de Castelló, potenciant la tramitació online i oferint ara la possibilitat de demanar cita prèvia per a poder oferir també en les millors condicions l’atenció presencial”, ha apuntat Donate.

Segons l’estimació facilitada pel personal municipal, aquest sistema tindrà capacitat per a atendre 190 persones per jornada, entre les 8.45 i les 14.00 hores. Respecte a l’horari d’atenció a majors de 60 anys, el departament ha determinat que aquesta franja se situe entre les 11.00 i les 12.00 hores, en els quatre punts que obriran al públic.

El servei d’Informàtica ha habilitat hui la sol·licitud de cita prèvia en la pàgina web municipal, desactivat des de l’inici de l’estat d’alarma. A més de per aquesta via, disponible durant les 24 hores, la ciutadania pot demanar torn en el telèfon 010, operatiu des de les 8.00 fins a les 22.00 hores de dilluns a divendres

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari