Conclouen les obres de la Zona de Baixes Emissions en el Raval de Sant Félix mancant instal·lar les zones verdes

El projecte reorientat per l’actual govern municipal recupera 219 places d’aparcament i no restringirà l’accés rodat al nucli urbà

Conclouen les obres de la Zona de Baixes Emissions en el Raval de Sant Félix mancant instal·lar les zones verdes
20/05/2024 -

Les obres en el Raval Sant Félix, les primeres de la Zona de Baixes Emissions que estaran llestes a Castelló, arriben al seu punt final. Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme i Infraestructures, Sergio Toledo, després de visitar les últimes actuacions, “aquesta zona ja és transitable. L’obra civil, amb els treballs de pavimentació i amb els accessos, ja ha acabat; i aquests dies s’acabarà de posar el mobiliari urbà i la plantació de les zones enjardinades per a embellir els carrers”.

La Zona de Baixes Emissions garantirà l’accessibilitat, però també comptarà amb més i millors zones verdes, en l’aposta del govern de Begoña Carrasco per la renaturalització de la ciutat. “Amb els carrers nous millorarem les condicions ambientals i per tant, la imatge de la nostra ciutat. Volem un Castelló més accessible al vianant, més sostenible, amb més plantes i flors naturals, perquè siga més agradable passejar pels nostres carrers”, indica l’edil.

Toledo ha comentat que “després de les obres de la ZBE, tots els elements que formen part del mobiliari urbà com a bancs, papereres, jardineres o jardineres van en el mateix costat de la vorera, deixant l’altre costat accessible”. En aquest sentit, compte que “la part accessible, anomenat ‘itinerari segur’ té una botonera com a senyalística per a les persones invidents”.

Pla de xoc per a minimitzar les molèsties

Sergio Toledo assegura que “estem treballant des del minut un per a mantindre prèviament informats als veïns, fent-los arribar la informació a través de senyalística, indicant els desviaments alternatius per als conductors i amb informació actualitzada en les xarxes socials municipals. Volem que siguen els primers a conéixer l’evolució dels treballs”.

L’edil de l’àrea assenyala que “agraïm la comprensió dels veïns amb unes obres que estem tractant d’agilitzar, reduint tot el que podem els terminis i garantint l’accés dels residents als seus carrers, fins i tot quan les màquines estan treballant. Complim amb els veïns en activar aquest pla de xoc garantint els accessos als vehicles”.

I és que, amb el compromís que els castellonencs estiguen informats dins del termini i en la forma corresponent d’aquests treballs, l’edil continua reunint-se a peu de carrer amb associacions de veïns i comerciants, així com també continuen les reunions periòdiques tant amb els responsables de l’empresa encarregada de les actuacions com amb els tècnics municipals de les diferents àrees del govern implicades, de tal forma que coincidisquen en obres els menors carrers possibles.

Els residents dels carrers en obres han de retirar els vehicles de la zona abans de les 7.45 hores i poden tornar a entrar a partir de les 18.45 hores, moment en el qual finalitzen els treballs.

Aparcament

El projecte reorientat per l’actual govern municipal recupera 219 places d’aparcament i no restringirà l’accés rodat al nucli urbà, a diferència del govern d’esquerres. A més, una altra de les mesures de cara a facilitar l’aparcament als residents ha sigut conveniar amb el pàrquing de Sant Félix tarifes reduïdes, un 40% més barates, per a donar la possibilitat als veïns de fer ús d’aquest pàrquing.

Obres de la Zona de Baixes Emissions

En aquests moments continuen les obres en carrer Conde Pestagua, carrer Sant Félix i Navarra. L’itinerari alternatiu en Conde Pestagua, mentre estiguen els treballs en marxa, s’ha de realitzar pel carrer Alcalde Tárrega per a accedir al Pàrquing de Clavé-Sant Fèlix.

D’altra banda, les actuacions al carrer Trinidad començaran pròximament, garantint l’accés per San Francisco i Asensi. Sergio Toledo assegura que “no volem que comencen unes obres fins que no concloguen altres. L’única cosa que volem és fer-los la vida més fàcil als veïns”.

Després de les obres de la ZBE, els carrers seran totes de plataforma única, amb voreres més amples per a poder gaudir de la ciutat. La velocitat màxima permesa és de 20km per hora. A més, s’estan aplicant materials fonoabsorbentes per a reduir el soroll i fotocatalíticos per a reduir la contaminació.

L’execució del carrer Navarrés compleix amb els terminis previstos

Respecte al carrer Navarrés, el regidor d’Urbanisme ha assegurat que “l’execució de les obres compleix els terminis previstos i tal com es va informar veïns i comerciants, acabaran al novembre”. I és que l’edil ha recordat que “en el seu moment reunim els veïns per a informar-los que les obres tenien un termini d’execució de huit mesos. També vaig tindre l’oportunitat de recórrer un a un els comerços per a donar compte d’aquestes actuacions”.

Al marge dels terminis, l’edil ha explicat que “estem estudiant mesures compensatòries per als comerciants que en breu anunciarem”. “Entenem que les obres són molestes però estem treballant intensament amb un Pla Estratègic per a oferir alternatives als castellonencs mentre duren els treballs”, apunta.

Projecte reorientat

El regidor d’Urbanisme ha recordat que “les obres de la Zona de Baixes Emissions corresponen a un projecte heretat de l’anterior equip de govern, que hem reorientat de la mà dels veïns, evitant restringir al trànsit rodat 745.000 metres quadrats de sòl urbà com es pretenia amb el projecte anterior”.

“Per decisió d’aquest govern, aquest projecte no restringirà al trànsit de vehicles cap dels carrers integrats en el perímetre de la ZBE, només en moments puntuals si els mesuradors de la qualitat de l’aire l’indiquen i sense afectar els residents que podran accedir als seus habitatges en tot moment”, afig.

Aquestes obres, que han començat a executar-se per fases, hauran d’estar finalitzades el 31 de desembre de 2025. Una actuació que s’està duent a terme en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation, per a millorar l’accessibilitat de la ciutat de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari