Quan es podrà viatjar gratis en el TRAM de Castelló?

El TRAM de Castelló oferirà els seus viatges gratis durant un dia per la Setmana Europea de la Mobilitat

Quan es podrà viatjar gratis en el TRAM de Castelló?

Els municipis i grans capitals impulsen durant aquesta setmana una campanya per a conscienciar sobre la importància de desplaçar-se de manera sostenible i evitar l’ús de vehicles privats per l’impacte negatiu que comporta en el medi ambient i la salut de les persones: la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Una cita que no és cap novetat, per la qual cosa moltes i molts es pregunten quan es pot viatjar gratis en el TRAM de Castelló.

La resposta és que caldrà esperar a la celebració del Dia Sense Cotxe per a aprofitar els avantatges en el TRAM, és a dir, que serà el divendres 22 de setembre quan es puguen realitzar desplaçaments gratuïts en el transport públic castellonenc.

Així ho ha anunciat la Generalitat Valenciana, que ha recordat que aquesta iniciativa porta com a títol ‘Hui descansa el cotxe’ i té com a objectiu promoure una mobilitat equilibrada que siga funciona, segura, universal i saludable.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Política Territorial, Salomé Pradas, ha explicat que no solament es pot viatjar gratis aquest dia a manera excepcional, sinó que ha recordat que l’actual reducció del 50% en el preu dels abonaments i títols multiviatge estarà en vigor fins al 31 de gener de 2024 i la gratuïtat per a joves menors de fins a 31 anys continuarà sent vàlida fins al 31 de desembre.

“Aquestes mesures suposen una invitació a tota la societat valenciana al fet que coneguen els avanços en el transport públic i adopten un patró de mobilitat més sostenible i equilibrat”, ha subratllat Pradas.

Més activitats

Aquesta no és l’única iniciativa per a promoure l’ús del transport públic i altres formes de mobilitat sostenible. L’Ajuntament de Castelló també ha organitzat un programa d’activitats emmarcades en la Setmana d’Europea de la Mobilitat Sostenible 2023.

Després de celebrar una macrobicicletada diumenge passat, durant tota la setmana hi ha un punt d’informació sobre mobilitat sostenible i inspecció tècnica de bicicletes gratuïta per part de Bicicas en diferents barris de la ciutat.

A més, el 22 de setembre, de 19.00 a 20.00 en la plaça Major hi haurà una activitat anomenada ‘Mapatge Participat’ dins del projecte de Zona de Baixes Emissions (ZBE); mentre que el dissabte 23 de 09.00 a 14.00 en la plaça Major s’instal·larà la Fira de la Mobilitat Sostenible. Una exposició de vehicles sostenibles, a més de jocs al carrer i activitats familiars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari