Culminen les obres de la ZBE en el Raval Sant Félix amb la incorporació de 597 espècies arbòries i 95 elements de mobiliari urbà

En aquests moments continuen les obres en carrer Conde Pestagua, carrer Sant Félix i Navarra. Les actuacions al carrer Trinidad començaran en breu, garantint l’accés per San Francisco i Asensi

Culminen les obres de la ZBE en el Raval Sant Félix amb la incorporació de 597 espècies arbòries i 95 elements de mobiliari urbà
27/05/2024 -

Els carrers del Raval Sant Félix ja han culminat les obres de la Zona de Baixes Emissions amb la instal·lació del mobiliari urbà i l’embelliment dels espais amb la plantació de les zones enjardinades. Així doncs, els primers carrers del projecte de ZBE a Castelló compten amb 597 espècies arbòries, entre unitats arbustives en parterre i unitats de ficus en jardineres i 95 elements entre bancs, papereres i jardineres.

Hui s’han fet els últims treballs que han acabat de condicionar aquests carrers. Unes vies que ara són més accessibles al vianant i que compten amb més plantes i flors naturals.

Tots els elements que formen part del mobiliari urbà com a bancs, papereres, jardineres o jardineres van en el mateix costat de la vorera, deixant l’altre costat accessible. I la part accessible, anomenat ‘itinerari segur’, té una botonera com a senyalística per a les persones invidents.

Obres de la Zona de Baixes Emissions

En aquests moments continuen les obres en carrer Conde Pestagua, carrer Sant Félix i Navarra.

D’altra banda, les actuacions al carrer Trinidad començaran en breu, garantint l’accés per San Francisco i Asensi.

L’execució de les obres compleixen els terminis previstos, no obstant això s’està tractant d’agilitzar-les, reduint els temps i garantint l’accés dels residents als seus carrers, fins i tot quan les màquines estan treballant. Els residents dels carrers en obres han de retirar els vehicles de la zona abans de les 7.45 hores i poden tornar a entrar a partir de les 18.45 hores, moment en el qual finalitzen els treballs.

Després de les obres de la ZBE, els carrers seran totes de plataforma única, amb voreres més amples per a poder gaudir de la ciutat. La velocitat màxima permesa és de 20km per hora. A més, s’estan aplicant materials fonoabsorbents per a reduir el soroll i fotocatalítics per a reduir la contaminació.

Senyalística informativa

A través de senyaletica, s’informa els conductors sobre les indicacions dels desviaments alternatius. A més, els castellonencs compten amb informació actualitzada en les xarxes socials municipals.

Aparcament

Per a facilitar l’aparcament als residents, els veïns compten amb tarifes reduïdes, un 40% més barates, per a donar-los la possibilitat de fer ús del pàrquing de Sant Félix.

Projecte europeu

Aquestes obres, que han començat a executar-se per fases, hauran d’estar finalitzades el 31 de desembre de 2025. Una actuació que s’està duent a terme en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation, per a millorar l’accessibilitat de la ciutat de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari