Per primera vegada les noves altes superen els contagis de coronavirus en la Comunitat Valenciana

En la província de Castelló s’han registrat 7 contagis i 8 morts més, amb 107 altes en total

Per primera vegada les noves altes superen els contagis de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per primera vegada en aquesta crisi sanitària, el nombre de noves altes hospitalàries supera al dels nous casos per coronavirus en la Comunitat Valenciana. Des d’ahir, s’han produït 109 contagis, 173 recuperacions i 35 defuncions més, segons ha anunciat aquest matí la consellera de Sanitat Pública i Salut Universal, Ana Barceló.

Entre ahir i hui s’han registrat 109 nous casos positius – 41 menys que ahir dilluns-, 7 d’ells a la província de Castelló, 41 en la d’Alacant i 61 en la de València. En total, 7.743 persones han donat positiu per COVID-19 en la Comunitat Valenciana: 876 a Castelló, 2.714 a Alacant i 3.849 a València, més 4 casos sense assignar per procedir d’altres territoris.

Aquestes dades inclouen als 1.236 sanitaris i sanitàries que s’han contagiat (48 més que ahir), 161 d’elles a Castelló, 527 a Alacant i 548 a València, tal com ha desgranat. A més, 2.179 estan en quarantena. Barceló, davant aquestes xifres, ha explicat que els professionals de la sanitat seran els primers a fer-se el test ràpid, després de l’arribada de més de 86.000 unitats per part del Ministeri de Sanitat per a la Comunitat Valenciana.

Del total, 1.887 persones estan ingressades en aquest moment, 22 menys que ahir. La consellera ha explicat que es tracta de 228 persones a Castelló (44 d’elles en l’UCI), 607 a Alacant (143 en l’UCI) i 1.052 a València (197 en l’UCI). En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha 357 llits lliures en les UCI, amb una ocupació del 62,87%.

Respecte a les altes, hui superen els nous contagis, com ja s’ha assenyalat. En concret, entre ahir i hui 173 persones han tornat a les seues cases després de recuperar-se. El total ascendeix a 1.103 en la Comunitat Valenciana, amb 107 persones recuperades a Castelló, 371 a Alacant i 625 a València. A més, 22.138 proves han donat negatiu.

Malgrat això, continuen produint-se defuncions a costa d’aquesta pandèmia, amb 35 més que ahir (entre el diumenge i el dimarts van ser 24, per la qual cosa ha crescut aquesta xifra en l’última jornada). La xifra ascendeix a 672 morts amb coronavirus en la Comunitat Valenciana, 78 d’elles a Castelló, 283 a Alacant i 311 a València.

25 de les 35 noves morts s’han produït en residències

Segons les dades oferides per la Conselleria, han augmentat en 25 les morts de majors que es troben en residències pel que 25 d’aquestes 35 víctimes noves pertanyen a aquest col·lectiu vulnerable. Fins hui són 102 els centres geriàtrics amb casos positius- 12 a Castelló, 62 a València i 28 a Alacant- i, segons ha assenyalat Barceló, ja han donat positiu per contagi 837 residents i 273 sanitaris, mentre que hi ha 191 morts. 12 d’aquestes residències estan sota vigilància de la Conselleria de Sanitat, una més que ahir (3 d’elles a la província de Castelló, 5 a Alacant sumant la nova i 4 a València).

La consellera ha assenyalat que, després dels professionals sanitaris, les persones majors que es troben en aquestes residències seran les següents a fer-se tests ràpids per a saber si també pateixen la Covid-19.

Tests ràpids: els professionals de la sanitat seran els primers a sotmetre’s

Ana Barceló també ha explicat que, després de la reunió de la Mesa Territorial amb els consellers i conselleres de Sanitat de totes les comunitats autònomes i el ministre Salvador Illa, hui es publicarà la guia per a l’ús de tests ràpids.
“Ahir vam rebre 86.973 tests ràpids que ens permeten ampliar la capacitat per a identificar, en només 15 minuts, els nous contagis, enfront de les 3-4 hores que tarden els PCR. En concret, els primers a fer-se aquestes proves seran els professionals sanitaris, els seguiran els sanitaris de les residències, residents i persones que estiguen treballant en els serveis essencials que presenten símptomes”, ha anunciat.

Per tant, excepte en el cas de sanitaris de departaments i residències i usuaris dels geriàtrics, les persones que continuen treballant en activitats essencials i presenten símptomes, seran les que se sotmeten a aquest test.

Així mateix, Barceló ha explicat que, si donen positiu, no hi ha dubte que estan contagiats. En canvi, si donen negatiu, es confirmarà amb la realització d’un PCR, que com s’ha assenyalat, tarda diverses hores a donar el seu resultat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari