Denuncien insalubritat i desperfectes en el PAC de Fernando el Catòlic de Castelló

El CSIF alerta de la presència de paneroles en els vestuaris destinats al personal sanitari i lamenta el mal estat de sostres i paviments

Denuncien insalubritat i desperfectes en el PAC de Fernando el Catòlic de Castelló
01/02/2023 -

En el punt de mira per falta de condicions higienicosanitàries adequades es troba el Punt d’Atenció Continuada (PAC) del centre de salut Fernando el Catòlic de Castelló. Així ho ha fet saber aquest matí la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) mitjançant un comunicat.

Des del propi sindicat han alertat de la proliferació de paneroles en espais com el dels vestuaris destinats al personal sanitari que atén el PAC. A aquest problema se li sumen altres grans problemes com els desperfectes en talles dels sostres, en rajoles i en el paviment dels corredors, així com l’acumulació de brutícia en la nevera l’ús de la qual comparteixen els professionals.

“Considerem que una instal·lació sanitària hauria de complir amb les màximes garanties sanitàries i d’higiene i, en canvi, àrees com la destinada a l’ús del personal d’aquest PAC compten amb nombroses deficiències”, han insistit des de CSIF, que han reclamat a la Conselleria de Sanitat que “intervinga per a esmenar quan abans aquests desperfectes i garantisca que la instal·lació es troba en condicions òptimes de salubritat i operativitat, així com que totes les instal·lacions sanitàries tinguen un manteniment òptim i adequat”.

A aquests desperfectes se sumen els problemes de seguretat que també pateix aquest centre, que només entre els mesos de setembre a desembre va patir, almenys, quatre robatoris al personal sanitari d’Urgències i un altre més en grau de temptativa.

“Aquesta situació es veu agreujada a més per la saturació mèdica de la instal·lació on, abans de les 15.00 hores, quan comença el seu torn el personal d’Urgències, ja hi ha més de 15 persones esperant a la porta per a rebre atenció, als quals se sumen els 30 pacients que han sigut citats entre les 15.00 i les 16.00 hores”, han apuntat des de la central sindical, que han demanat a la Conselleria de Sanitat “solucions urgents” per a resoldre aquestes deficiències “que afecten greument la qualitat de l’assistència sanitària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari