Denuncien que les llistes d'espera per al cardiòleg a Castelló "superen els 14 mesos"

El CSIF lamenta que aquesta situació “està posant en greu risc” a pacients amb possibles patologies importants

Denuncien que les llistes d'espera per al cardiòleg a Castelló "superen els 14 mesos"
13/12/2022 -

Obtindre una cita per al cardiòleg cada vegada resulta més complicat a Castelló. La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), ha denunciat el “greu risc per a la salut” dels pacients que suposa l’increment exponencial que estan experimentant les llistes d’espera. Això succeeix, tal com critiquen, tant per a obtindre cita amb especialistes com per a la realització de proves diagnòstiques a Castelló.

Des del CSIF lamenten que, en el cas d’àrees com la de Cardiologia, “estem tenint múltiples denúncies de casos de pacients que, després d’esperar mesos per a poder realitzar-se una prova diagnòstica en centres com l’Hospital General de Castelló, ara han d’esperar almenys altres set mesos més de demora per a aconseguir una cita telefònica amb l’especialista i més de 14 mesos si parlem de les cites presencials”.

Aquesta situació afecta tant als pacients que acudeixen a l’hospital com als que són derivats al centre d’especialitats Jaume I amb problemes coronaris com a angines de pit, temptatives d’infart, arrítmies, dolors precordials i dolors toràcics atípics que requereixen estudi urgent i proves complementàries.

Es tracta de terminis totalment inacceptables que estan posant en risc les vides de pacients que podrien presentar possibles patologies importants, ja que estem parlant d’òrgans vitals com el cor”, han denunciat des de la central sindical, que han recordat que aquestes demores “també afecten proves diagnòstiques, com a colonoscòpies, que continuen tenint uns dos anys de demora en la capital de La Plana, a més d’ecocardiografies o ressonàncies per a especialitats com a Neurologia, on les esperes també poden arribar als huit mesos o fins i tot superar l’any d’espera”.

“Demanem a la Conselleria de Sanitat que revise aquesta situació i prenga mesures per a reforçar el servei sanitari amb la finalitat de reduir aquestes demores inacceptables i acurtar les esperes, ja que en alguns casos una excessiva dilatació dels terminis podria posar en risc les vides dels pacients”, han assenyalat des de CSIF.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari