Els vertaders influencers són ells: les persones amb Síndrome de Down reivindiquen la seua inclusió

Els vertaders influencers són ells: les persones amb Síndrome de Down reivindiquen la seua inclusió
20/03/2020 -

Aquest dissabte 21 de març es commemora el Dia Mundial de la Síndrome de Down, una data clau per a visibilitzar al col·lectiu de persones amb síndrome de Down i reivindicar la seua plena inclusió social.

Enguany, i a causa de la situació excepcional per la crisi sanitària produïda per l’alerta sanitària pel Coronavirus, des de Síndrome de Down Castelló s’han hagut d’ajornar tots els actes programats amb motiu d’aquest dia tan especial per a l’entitat castellonenca. Aquests actes s’engloben dins de les accions programades durant aquest any 2020, any que se celebra el 25 aniversari de la creació de l’entitat.

Malgrat aquesta circumstància, i per a poder commemorar aquesta data, Síndrome de Down Castelló s’ha unit a la campanya de Down Espanya a nivell estatal: “Els Vertaders Influencers”.

A través d’aquesta campanya es pretén mostrar a la societat que les persones amb síndrome de Down, per la seua manera de veure la vida amb il·lusió i força, influeixen molt positivament en l’entorn que els envolta –família, col·legi, treball…– i que, per tant, tenen la capacitat de canviar les seues vides.

Aquesta campanya es durà a terme a través de les xarxes socials, amb la participació de totes aquelles persones que mitjançant l’enregistrament de vídeos o amb les seues fotografies expressen com han influït les persones amb síndrome de Down que coneixen en les seues vides.

Els enregistraments i les fotografies es penjaran el dia 21 de març en les xarxes socials amb els hastags #LosVerdaderosInfluencers i #SíndromedeDownCastellón.

L’objectiu és que, durant aquest cap de setmana, a més de les notícies sobre l’alerta sanitària, es puga obrir una finestra a missatges positius i plens d’energia en favor de la inclusió de les persones amb síndrome de Down.

Síndrome de Down Castelló

En la Fundació i Associació Síndrome de Down de Castelló es treballa dia a dia a través dels diferents programes i serveis que es duen a terme per a aconseguir una vertadera inclusió de les persones amb síndrome de Down.

Actualment són 116 les persones amb síndrome de Down de tota la província de Castelló les que acudeixen a algun dels programes de l’entitat: Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca, Gabinet d’Atenció Psicoeducativa, Formació i Ocupació, Centre Ocupacional i programa d’Envelliment.

A través d’aquests serveis es pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down i les de les seues famílies, oferint les eines necessàries per a aconseguir la seua inclusió i participació en la societat. Aconseguir aquesta inclusió sols es pot si des de la mateixa societat s’és cada vegada més tolerant i s’accepta la diversitat com un valor positiu.

25 aniversari de Síndrome de Down Castelló

Aquest any 2020 es commemora el vint-i-cinc aniversari de la creació de Síndrome de Down Castelló. Un aniversari molt especial i en el qual al llarg de l’any es realitzaran diferents activitats que culminaran amb la gala de lliurament dels Premis Síndrome de Down Castelló el mes de novembre. Durant aquest any, Baldocer, Grespania, Esmalglass-Ítaca Grup Fritta, LaPlana, BP Castelló i Comauto acompanyen a l’entitat i col·laboren en els actes que es realitzen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari