La Diputació activa una nova tanda de fumigacions per a evitar la proliferación de mosquits per les pluges dels últims dies

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, fa una crida a la col·laboració per a fer més efectiva la lluita contra els dípters: «l’aigua estancada és el millor aliat dels mosquits»

La Diputació activa una nova tanda de fumigacions per a evitar la proliferación de mosquits per les pluges dels últims dies
30/08/2021 -

La Diputació de Castelló intensificarà en els pròxims dies el calendari de fumigacions en totes aquelles àrees susceptibles de convertir-se en vivers de mosquits després d’un cap de setmana plujós i humit a bona part del territori. De la mateixa manera es reforçarà la vigilància de zones en què en ocasions puntuals han sorgit focus d’insectes a fi d’actuar abans que es genere el problema.

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha explicat que el Pla Provincial contra els mosquits «no s’atura en cap moment de l’any, tenint en compte que cada vegada més, a causa del canvi climàtic, l’activitat d’aquests insectes s’esplaia en el temps». Així doncs, des de la Diputació Provincial s’ha donat l’ordre d’arrancar les fumigacions «des d’aquesta setmana» per a evitar la proliferació de dípters i atallar la seua afecció en la ciutadania. L’efectiu estarà format per tres grups de fumigació, els quals estaran dotats dels mecanismes més avançats per a tallar amb la reproducció dels mosquits. S’inclouen vehicles amfibi que possibiliten l’actuació en zones de difícil accés.

Al mateix temps, Jiménez ha demanat la col·laboració de la població «per a fer més efectiva l’acció contra els mosquits». La responsable de l’àrea de Medi Natural recomana evitar aglomeracions d’aigua, mantindre netes i ben clorades les piscines i basses, llavar cada dos dies els abeuradors d’animals i practicar un bon drenatge en les zones d’horts urbans. «L’aigua estancada és el millor aliat dels mosquits».

María Jiménez ha recordat que la corporació provincial invertirà al llarg d’aquest 2021 un milió d’euros en el desplegament del Pla Provincial contra els Mosquits. El funcionament es focalitza en dues gran àrees d’acció: per una banda s’elaboren estudis periòdics de cada municipi i s’assessora els ajuntaments perquè actuen amb celeritat davant la presència de focus, mentre que, per l’altre costat, es porten a terme fumigacions terrestres i aèries en zones humides o d’aigua estancada en el medi natural.

NOU CONTRACTE A LA VISTA

Com anunciara recentment la diputada de Medi Natural, la Diputació de Castelló es troba immersa actualment en els preparatius del nou contracte de prestació del servei de control de plagues de mosquits. Aquest constarà d’una dotació de 3,3 milions d’euros entre 2021 i 2026 i introdueix «novetats interessants per al territori». Segons ha indicat Jiménez, el futur contracte potenciarà la coordinació amb els municipis «i s’equilibraran les fumigacions a totes les comarques». A més a més, també introduirà novetats com el seguiment de les poblacions de mosquits en zones urbanes i l’execució d’accions d’educació ambiental i de conscienciació ciutadana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari