La Diputació activa "al cent per cent" el pla provincial contra els mosquits per a minimitzar l'afecció en la població

La institució destina un milió d’euros a combatre la proliferació d’insectes i intensifica les fumigacions en tota la franja litoral

La Diputació activa "al cent per cent" el pla provincial contra els mosquits per a minimitzar l'afecció en la població
08/07/2021 -

La Diputació de Castelló ha activat aquest juliol «al cent per cent» el Pla Provincial contra els Mosquits amb l’objectiu de minimitzar l’afecció i les molèsties dels dípters en la població durant l’estiu. L’àrea de Medi Natural, dirigida per María Jiménez, ha focalitzat amb l’arribada del calor intens la seua actuació en l’observació de les zones catalogades «d’alt risc», com marjals i riberes fluvials, i en la fumigació on es detecten focus de cria o refugis d’insectes adults. En concret, aquesta setmana es poden vore els equips de fumigació a l’àrea litoral sud de Castelló, mentre que la setmana que ve es concentraran a les zones central i nord de la província.

El pressupost de la Diputació de Castelló per a la campanya antimosquits supera enguany el milió d’euros, amb els quals es sufraga el servei d’assessorament a municipis, l’estudi dels entorns humits i les tasques de fumigació tant per terra com per aire.

Jiménez ha explicat que actualment hi ha mobilitzades tres brigades formades per una desena de persones per a donar resposta al problema estival dels mosquits. «L’operatiu el completem amb una moderna flota mòbil que facilita l’actuació en espais de difícil accés». És el cas del vehicle amfibi, l’última incorporació gestionada per Jiménez i que permet introduir la fumigació en zones humides on la mà de l’home no arriba.

CONTACTE DIRECTE AMB ELS AJUNTAMENTS

El contacte amb els municipis és, en paraules de la diputada, “fluid i directe” i s’articula a través d’una taula interinstitucional que reuneix sota un mateix sostre representants municipals i tècnics de la Diputació per a coordinar les accions de control de la població de mosquits a les comarques de Castelló. La recuperació d’aquest òrgan consultiu ha estat una de les novetats que María Jiménez ha introduït enguany “per a rendibilitzar al màxim els recursos públics, ja que són els municipis els ens indiquen on cal intervindre directament per a evitar punts de proliferació d’insectes”.

CONSELLS PER A EVITAR LA PROLIFERACIÓ DE DÍPTERS

María Jiménez ha confirmat que la Diputació de Castelló engegarà «en qüestió de dies» una campanya multiplataforma adreçada a la ciutadania per a previndre les plaques de mosquits. El ‘claim’ principal serà un vídeo que recull recomanacions com evitar l’acumulació d’aigua a les terrasses, mantindre netes i ben clorades piscines i basses, llavar cada dos dies els abeuradors d’animals i practicar un bon drenatge de les zones d’horts urbans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari