La Diputació assegura que "farem front comú perquè es decrete la legalitat del poblat" de Torre la Sal

Patrícia Puerta transmet al veïnat de Torre la Sal el suport de la institució en la reivindicació de consolidar els seus habitatges

La Diputació assegura que "farem front comú perquè es decrete la legalitat del poblat" de Torre la Sal
11/08/2021 -

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patrícia Puerta, ha rebut aquest migdia a les portes del Palau Provincial a una representació del veïnat afectat pel procediment de recuperació del domini públic de Torre la Sal per a transmetre’ls el suport de la institució en la defensa dels seus habitatges.

Porta, que ha estat acompanyada per l’alcaldessa de Cabanes i diputada provincial Virginia Martí, ha rebut per part del col·lectiu un document en el qual s’exposa la problemàtica existent i es reclama la unió de totes les administracions per a paralitzar el procediment. La vicepresidenta ha assegurat que des de la Diputació de Castelló «farem front comú amb totes les persones afectades perquè es decrete la legalitat del poblat de Torre la Sal i que el veïnat dispose de la seguretat jurídica que no perdran les seues cases».

Patrícia Puerta ha recordat que el ple de la Diputació va aprovar el mes de juny passat una moció de l’equip de govern que insta la Direcció General de Costas a suspendre l’expedient de recuperació possessòria de Torre la Sal i s’apel·la a la creació una taula de diàleg a tres bandes entre l’Ajuntament de Cabanes, la Direcció General i les persones afectades per a abordar la situació del poblat marítim i consolidar els habitatges.

Així mateix, la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, també ha rebut aquest matí als representants veïnals del poblat marítim de Torre la Sal que s’han manifestat enfront de la Casa dels Caragols. Redondo, que ha escoltat les demandes dels afectats, ha reiterat el suport total de la Generalitat Valenciana als veïns i veïnes i a l’ajuntament de Cabanes, tal com ja va fer el president, Ximo Puig, en la seua visita al poblat.

La representant del Consell ha afirmat que “des de la Generalitat estem treballant per a buscar la millor solució possible per als propietaris i per al consistori, i arribarem fins on faça falta per a defensar el poblat”.

En aquest sentit, la directora territorial ha explicat al portaveu de l’associació de veïns, Juan José Agost, que encara que el govern autonòmic no pot personar-se en l’expedient obert per Costas perquè no és part afectada, des de la Direcció General d’Urbanisme s’està estudiant iniciar la via legal per a defensar els actes administratius aprovats per la Generalitat, és a dir, el Pla General d’Ordenació Urbana de Cabanes de 1983, “ja que aquest pla, que va comptar amb els informes favorables de totes les administracions, declarava sòl edificable Torre La Sal, la qual cosa ha comportat una sèrie d’actuacions urbanístiques durant prop de 40 anys que generen una sèrie de drets a les cases“.

Per a finalitzar, Eva Redondo ha explicat als representants de Torre La Sal que diversos representants de Presidència i de la Conselleria d’Obres Públiques ja s’han reunit amb la directora general de Costas i que ara han sol·licitat una reunió amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, per a informar-lo personalment de les circumstàncies d’aquest expedient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari