La Diputació impulsa rutes cicloturístiques entre oliveres mil·lenàries de Càlig, Sant Jordi i Traiguera

La diputada de Cultura de Castelló, Ruth Sanz, i el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Enric Adell, visiten diverses de les actuacions desenvolupades a Càlig i Freginals

La Diputació impulsa rutes cicloturístiques entre oliveres mil·lenàries de Càlig, Sant Jordi i Traiguera
29/07/2021 -

La Mancomunitat Taula del Sénia ha impulsat durant els últims mesos noves actuacions destinades a la promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries que comparteixen les províncies de Castelló, Tarragona i Terol, iniciatives que compten amb el suport anual de la Diputació castellonenca a través d’un conveni de col·laboració de més de 22.000 euros.

Un d’aquests projectes ha sigut la posada en marxa d’una ruta cicloturística entre els termes municipals de Càlig, Sant Jordi i Traiguera, més de 22 quilòmetres d’un traçat “que ens permet la possibilitat de veure oliveres espectaculars i poder acostar-nos així a un patrimoni natural únic en el món”.

Així ho ha subratllat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, que ha visitat l’inici d’aquesta ruta a Càlig al costat de l’alcaldessa del municipi, Ernestina Borrás, regidors i regidores del consistori local, així com el vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona, Enric Adell, i la gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia, Teresa Adell, entre altres. De Càlig la comitiva s’ha traslladat a la localitat de Freginals, un dels cinc pobles catalans on s’han fet àrees d’oliveres. La jornada incloïa una visita al municipi de Peñarroya de Tastavins al costat de la diputada de Teruel Susana Traver, però s’ha hagut d’ajornar per a una pròxima trobada.

La Mancomunitat Taula del Sénia té com a objecte la defensa i la promoció dels interessos comuns dels municipis que la integren i l’organització i la prestació mancomunada de totes aquelles activitats que tinga assumides. Per a això, es duen a terme activitats d’ajuda a la promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia.

Les subvenció de 22.000 euros de la Diputació té com a meta ajudar en el desenvolupament d’activitats amb repercussió provincial implicades en ajudes a la promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries, com a inauguració d’àrees i itineraris i la celebració de congressos, entre altres aspectes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari