La Diputació programa 80 concerts de banda a la província durant tot l'estiu

L’àrea de Cultura, dirigida per Ruth Sanz, dedica 125 mil euros per a reactivar l’activitat de les societats musicals de Castelló després d’un any i mig a mig gas

La Diputació programa 80 concerts de banda a la província durant tot l'estiu
18/08/2021 -

La música de banda torna a sonar amb força aquest estiu als carrers i places dels municipis de Castelló de la mà de la Diputació Provincial i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Fins a finals de setembre es portaran a terme 80 actuacions musicals a les huit comarques castellonenques, «en el que és la primera gran iniciativa a nivell autonòmic per a recuperar el característic so de les bandes després d’un any i mig amb l’activitat pràcticament nul·la», ha manifestat la diputada de Cultura, Ruth Sanz. Per a fer-ho possible es dedicaran 125 mil euros.

La celebració d’aquesta campanya de concerts respon a dues raons principals. Per un costat s’ha tingut en compte la necessitat de reactivar l’activitat a les societats musicals i, per l’altra banda, «hem apostat per aproximar la cultura en la seua expressió més nostra a com més pobles millor». Cal fer menció que totes les actuacions són gratuïtes per a tothom i es segueixen totes les directrius sanitàries per a combatre la Covid-19.

Tot el procés de confecció de la iniciativa s’ha fet amb total sintonia amb la FSMCV. De les reunions amb la direcció va nàixer i es va consensuar la proposta de destinar els recursos del Certamen Provincial de Bandes i les tradicionals ‘Trobades’ estiuenques a la celebració de 80 concerts a càrrec de les societats federades de la província.

Fins al moment ja han actuat més de la meitat de les bandes censades. La diputada de Cultura s’ha aventurat a fer un primer balanç d’aquesta iniciativa: «Des de l’àrea provincial de Cultura estem fent un seguiment del desenvolupament de la campanya i m’atreviria a dir de primeres que està sent un èxit, tant per la participació de gent com per la bona acollida que ha tingut per part de les societats musicals i els seus integrants».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari