La Diputació promou amb 160 mil euros la creació de línies d'investigació contra el càncer en el Provincial

La institució i la Fundació de l’Hospital Provincial treball amb l’objectiu de convertir les comarques castellonenques en un pol d’atracció de talent investigador

La Diputació promou amb 160 mil euros la creació de línies d'investigació contra el càncer en el Provincial
09/08/2021 -

La Diputació de Castelló destinarà enguany 160 mil euros a la creació de programes d’investigació que permeten avançar en el coneixement, diagnòstic i tractament del càncer. Tot aquest muntant serà gestionat per la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló, com així ha quedat plasmat en el conveni de col·laboració que ambdues entitats han signat amb el propòsit d’avançar en la conversió de la província en un pol d’atracció de talent investigador.

Llegint la lletra menuda de l’acord es desprén que la Diputació provincial facilitarà la contractació de nou personal investigador i administratiu i que es farà càrrec d’altres dispendis derivats dels treballs científics fins a arribar a la quantitat estipulada. Els camps d’investigació que es possibilitaran gràcies a la inversió de la Diputació se centraran en la lluita contra el càncer i l’avanç de les tècniques i investigacions oftalmològiques.

El president de la corporació, José Martí, ha defensat després de la signatura del conveni –en la que ha participat el director general de la Fundació, Carlos Ferrer— que «la investigació és l’eina més potent per a avançar en la prevenció, diagnòstic i cura de malalties» i que és precisament això «el que ens porta a posar-ho tot de la nostra part perquè el teixit científic provincial guanye múscul i plantegen noves hipòtesis d’investigació que acaben millorant la qualitat de vida de la nostra ciutadania». «La inversió en ciència és necessària, rentable i obligada», ha manifestat.

PRÒXIM INSTITUT DE BIOMEDICINA

Per a Martí, aquesta inversió es tracta d’una línia de suport més de l’actual equip de govern progressista a la constitució d’un institut d’investigació biomèdica a Castelló, el qual arrancarà, segons s’ha informat des de la Fundació, amb la posada en marxa d’una unitat de teràpies avançades a la Universitat Jaume I. El conveni de cessió dels espais es va signar a principis de l’estiu per part del president José Martí i la rectora de l’UJI, Eva Alcón.

José Martí, per últim, ha laurejat el prestigi i la qualitat dels tractaments de l’Hospital Provincial de Castelló i ha confirmat que «continuarem potenciant-lo com un dels centres de referència en la lluita contra el càncer». En aquest sentit, el president ha defensat que, a través de la Fundació, es puga continuar aprofundint en la investigació dels tumors rars «perquè tenim un gran equip de professionals i uns mitjans adequats per a aconseguir-lo».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari