El director general d'Administració local valora la recuperació del patrimoni cultural de Betxi i Vilafamés

Antoni Such ha comprovat les actuacions en la restauració del Palau-Castell de Betxí i l’edifici Quatre Cantons de Vilfamés

El director general d'Administració local valora la recuperació del patrimoni cultural de Betxi i Vilafamés
02/08/2021 -

Antoni Such, el director general d’Administració Local de la Generalitat, i Eva Redondo, la Directora Territorial de Presidència a Castelló, han visitat alguns dels edificis històric-culturals a Betxí i Vilafamés rehabilitats gràcies al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana.

A Betxí, acompanyats per l’alcalde Alfred Remolar, van poder comprovar l’estat de restauració de la cinquena fase de les actuacions en el Palau-Castell d’aquesta localitat que ha significat una inversió per part del Consell de 190.082,64 euros, quasi la meitat dels 460.000 € en què està valorat el projecte.

El Palau-Castell de Betxí va ser declarat Bé d’Interés Cultural, amb la categoria de monument, el 3 de març de 1997. És considerat com un dels màxims exponents de l’arquitectura nobiliària del Renaixement valencià.

En aquesta cinquena fase es va abordar la intervenció en els espais de la planta primera, així com l’adequació i consolidació de les cobertes de tot l’habitatge del XIX i de la colla del claustre. La intervenció ha millorat les condicions d’estabilitat estructural i d’accessibilitat del monument per a implementar de manera gradual la posada en funcionament dels espais com a nova seu de l’Ajuntament de Betxí.

Vilafamés

A Vilafamés, Antoni Such i Eva Redondo es van reunir en alcalde Abel Ibáñez i van visitar la restauració realitzada en una part de l’edifici de Quatre Cantons, que ha representat una inversió de 132.231,40 euros.

L’actuació en aquest immoble del segle XVI, declarat Bé d’Interés Cultural, consisteixen en la reforma de l’interior per a convertir-lo en un espai de congressos i en un centre municipal de cultura, que també acollirà l’oficina municipal de Turisme.

Per a Antoni Such, “Estem procedint a la recuperació del nostre patrimoni historicoartístic. Un patrimoni que valorem i que sobretot posem a la disposició dels ciutadans i dels visitants dels nostres municipis. En aquest cas de dos municipis tan importants en matèria cultural com són Vilafamés i Betxí. En tots dos casos les obres s’han desenvolupat en termini i representen una fita cultural a les comarques de Castelló perquè puguen ser visitades i utilitzades pels ciutadans”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari