L'UJI incorpora dos nous graus que ja tenen llista d'espera

Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i Intel·ligència Robòtica, entre les titulacions amb més nota de tall juntament amb Medicina, Infermeria, Matemàtica Computacional, Traducció i Interpretació i el doble Grau en Administració d’Empreses i Dret

L'UJI incorpora dos nous graus que ja tenen llista d'espera
23/07/2021 -

La Universitat Jaume I de Castelló contínua creixent i ara ha incorporat dos nous graus, de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i Intel·ligència Robòtica, que ja s’han situat com dues de les titulacions amb més nota de tall i ja compten amb llista d’espera.

Aquesta setmana, l’UJI ha conclòs la primera fase de la preinscripció en les titulacions oficials amb una adjudicació del 99,97% de les places oferides per al curs 2021-2022, enfront del 95,06% de l’any passat, en les seues 34 titulacions, i un increment entre mig punt i un punt de la nota de tall en la majoria dels graus. Així, la Universitat cobreix la totalitat de les 2.983 places de nou ingrés en la convocatòria única de preinscripció.

DUES NOVES TITULACIONS

Les dues noves titulacions incorporades a l’oferta acadèmica són el Grau en Intel·ligència Robòtica i el Grau en Ciències de l’Activitat Física de l’Esport. Ambdues s’han situat entre els títols més demandats, amb notes de tall que arriben a 11,15 i 11,044 respectivament.

El grau en Intel·ligència Robòtica pretén formar a professionals amb una alta qualificació per a la programació de robots amb la finalitat de dotar-los d’intel·ligència. Aquesta intel·ligència robòtica es plasma en la percepció avançada per part d’agents artificials, en la capacitat de comunicar-se amb altres sistemes, la capacitat d’analitzar i comprendre les quantitats ingents de dades, prendre decisions a partir d’aquestes anàlisis i executar aquestes decisions.

En l’àmbit d’estudi del grau es consideraran els sistemes robòtics en sentit ampli, no sols considerant les aplicacions de manipulació robòtica en línies de muntatge i assemblat, sinó també altres àmbits en auge com els vehicles autònoms terrestres, els robots domèstics, els drons, els vehicles aquàtics i subaquàtics, els robots cooperatius, etcètera; i, en general, qualsevol sistema artificial que interactue amb el món físic, amb la percepció d’esdeveniments físics i la realització d’accions que puguen modificar-ho.

Per part seua, el grau de Ciències de l’Activitat Física de l’Esport oferirà una formació en els àmbits de més envergadura de la societat, de manera innovadora, de qualitat i orientada al desenvolupament professional. Per a aconseguir-ho, s’ha realitzat un pla d’estudis equilibrat, així com els recursos de la Universitat.

Els graduats i graduades en CAFE per la Universitat Jaume I tindran un ampli bagatge de recursos per a aplicar-los en el món laboral i una base ferma per a continuar amb possibles formacions de postgrau, així com continuar amb tasques d’investigació en el terreny de l’activitat física i l’esport.

GRAUS MÉS DEMANDATS

En la Facultat de Ciències de la Salut, el Grau en Medicina continua sent la titulació amb major llista d’espera a l’UJI i amb la nota de tall més elevada (13,376), seguida d’Infermeria (12,316).

En la Facultat de Ciències Humanes i Socials, a més de CAFE, els graus més demandats són Maestro/a d’Educació Primària, i Maestro/a d’Educació Infantil; en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques els graus amb més llesta d’espera són Criminologia i Seguretat, Dret i Administració d’Empreses. I a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, els títols més sol·licitats han sigut els graus en Informàtica, Química i el nou títol en Intel·ligència Robòtica. Quant a les notes de tall, a més de Medicina i Infermeria, destaca Matemàtica Computacional amb 12,282, el doble Grau en Administració d’Empreses i Dret amb un 11,874, Traducció i Interpretació amb 11,120, Intel·ligència Robòtica amb 11,115, i CAFE amb 11,044.

VALORACIONS DE L’UJI

La vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfeta pels resultats de preinscripció, perquè malgrat la situació d’incertesa provocada per la pandèmia del coronavirus “l’alumnat ha tingut com a referent la universitat pública de Castelló per a realitzar els seus estudis de grau, la qual cosa fa patent el prestigi que ha adquirit l’UJI”. En concret, s’han rebut més de 4.400 sol·licituds per a les quasi 3.000 places de primer curs “el que revela l’interés creixent per l’oferta acadèmica de l’UJI, no sols de l’entorn més pròxim, sinó també altres províncies i comunitats”.

Per part seua, la vicerectora d’Estudis, Isabel García Izquierdo, ha destacat el bon acolliment dels dos nous graus incorporats el pròxim curs acadèmic 2021-2022 “el que demostra que el continu treball que es realitza per a adaptar l’oferta d’estudis a la demanda social, en aquest cas, en camps com la salut i les noves tecnologies, va en la direcció adequada”.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari