Europa avala la candidatura de Castelló i la porta a la semifinal per a ser Ciutat Europea Innovadora Emergent 2021

L’alcaldessa afirma que la classificació ratifica l’aposta del govern municipal per la innovació com a palanca de canvi

Europa avala la candidatura de Castelló i la porta a la semifinal per a ser Ciutat Europea Innovadora Emergent 2021
03/09/2021 -

Castelló escala posicions per a convertir-se en Ciutat Europea Innovadora Emergent 2021 després de quedar semifinalista de l’iCapital Award, un reconeixement que concedeix cada any la Comissió Europea i per al qual va presentar la seua candidatura el mes de juliol passat. Així ho recull aquest divendres l’anunci de l’executiu comunitari, que reflecteix que la capital de la Plana és, al costat de Màlaga, una de les dues ciutats espanyoles que opten al premi i l’única en la seua categoria: Ciutat Europea Innovadora Emergent (dirigida a ciutats d’entre 50.000 i 249.999 habitants). La decisió del jurat d’experts es donarà a conéixer a l’octubre.

El guardó busca premiar a la ciutat que demostre la seua capacitat d’aprofitar la innovació per a millorar la vida de la ciutadania en aspectes com, per exemple, la sostenibilitat i el desenvolupament d’ecosistemes d’innovació local que redunde en un major benestar i impulse el teixit empresarial local.

La candidatura presentada per l’Ajuntament de Castelló ha vingut recolzada “per l’aposta del govern municipal per la innovació com a palanca de canvi”, ha indicat l’alcaldessa, Amparo Marco, per a qui el fet d’estar en la semifinal ratifica “l’esforç que en matèria d’impuls de la innovació es realitza en aquests anys per part de l’executiu local“.

“Des de 2015 estem realitzant un intens exercici d’identificació i planificació de projectes innovadors per a generar noves oportunitats i millorar la qualitat de vida de la ciutadania“, ha manifestat l’alcaldessa.

La candidatura que ha ajudat a pujar a Castelló a aquesta semifinal part del claim ‘Castelló 2050, una ciutat innovadora perquè totes les persones visquen en ella’ (‘Castelló 2050, an innovative city for all people to live in’) i de tres eixos vertebradors que guien la visió transformadora de la ciutat des del prisma innovador: la Innovació Social, la Innovació Sostenible i la Innovació Tecnològica.

La candidatura també ha posat en valor l’aposta municipal per fer de la Compra Pública d’Innovació (CPI) una eina clau a l’hora de donar resposta als reptes globals de la ciutat i ha posat l’accent en l’existència d’un ecosistema d’innovació local pioner que aposta per la generació de sinergies entre els principals agents tractors públics i privats d’aquest trinomi d’innovació social, tecnològica i sostenible. A més de la Compra Pública d’Innovació, la candidatura ha tingut com a pilar les actuacions innovadores de Castelló en matèria de desenvolupament urbà sostenible.

Amb aquesta classificació recentment anunciada per la Comissió Europea, Castelló amplia el seu historial de reconeixements en aquest camp. Cal recordar que la capital de la Plana ja ha sigut reconeguda anteriorment amb distincions com el Premi a la Ciutat de la Ciència i la Innovació i en l’elecció per la Comissió, al costat d’altres 13 ciutats espanyoles, per a formar part de la Xarxa de Ciutats Intel·ligents. A més, Castelló està representada en el consell rector de la Xarxa Innpulso, la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació.

Actualment, en el marc del programa ‘The European Comission’s 100 Intelligente Cities Challenge (ICC), Castelló es troba immersa en la construcció d’un full de ruta que guiarà els esforços en innovació de la ciutat en els pròxims anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari