La Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI pren forma i encara la recta final de les obres

L’actuació consistirà en l’adequació interior dels espais docents i formatius i d’investigació amb 10,2 milions d’euros d’inversió

Damián Llorens

La Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI pren forma i encara la recta final de les obres
28/04/2021 -

La Universitat Jaume I ha iniciat el tram final de les obres de la Facultat de Ciències de la Salut, que consistirà en l’adequació interior dels espais docents i formatius i d’investigació amb les infraestructures i equipaments que comporten. Aquestes actuacions requeriran una inversió de 10,2 milions d’euros, i tindran un període d’execució de 14 mesos, de manera que la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI estarà plenament operativa al curs 2022-2023.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han visitat les obres acompanyats per la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el vicerector de Campus i Vida Saludable, Rafael Mayo; el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; la vicerectora d’Estudis i Docència, Isabel García; el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, i el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester, entre d’altres.

La rectora ha agraït a la Generalitat Valenciana l’esforç inversor per a garantir la conclusió de les obres de la Facultat en aportar el 85% del pressupost global d’aquesta segona fase. Alcón també ha subratllat la importància de finalitzar la Facultat perquè permet ampliar els espais docents i de formació dels futurs sanitaris en els àmbits de la Psicologia, la Infermeria i la Medicina i millorar els equipaments i infraestructures del personal investigador. «En definitiva, es tracta d’una aposta per la formació i la investigació, en aquest cas concret en l’àmbit de ciències de la salut, com a inversió de futur per a garantir una atenció sanitària de més qualitat i avançar cap a una societat millor i amb més oportunitats», ha assenyalat. Per últim, ha destacat la importància per a la Universitat «perquè inversions com aquesta segueixen consolidant la universitat pública de Castelló com a instrument de transformació socioeconòmica del nostre territori i perquè, a més, la conclusió de les obres permetrà alliberar espais en altres punts del campus, com ara la Facultat de Ciències Humanes i Socials».

Per la seua part, el president de la Generalitat Valenciana ha destacat que «estem davant un edifici extraordinari i el millor escenari per a generar coneixement i ensenyament de qualitat perquè la ciutadania tinga els millors professionals al seu abast». Per a Puig, «sempre que s’avança en la construcció del campus és un pas endavant, però tractant-se de ciències de la salut és especialment important ara». «Hem vist clarament la necessitat de tindre un sistema públic de salut potent i una investigació permanent perquè és l’única manera de garantir la seguretat de la ciutadania», ha afegit.

La Facultat de Ciències de la Salut tindrà una superfície final construïda de més de 22.000 m² distribuïts en cinc mòduls destinats a investigació (laboratoris, servei d’experimentació animal, etc.), serveis comuns, despatxos i aules docents. Els tres primers mòduls (fase 1) van ser executats entre 2013 i 2018 i es van inaugurar el curs 2018-2019.

La fase 2, amb una superfície de 8.014,56 m² i una inversió de 15,36 milions d’euros, contempla dos mòduls per a aules, despatxos, laboratoris docents i sala de dissecció, entre d’altres. Aquesta fase s’ha dividit en tres actuacions de les quals ja s’han executat dos: l’estructura i l’envoltant (façanes i coberta). El desenvolupament dels treballs d’adequació interior ara en execució correspon a la tercera de les actuacions i inclou obra civil, instal·lacions elèctriques i les instal·lacions hidràuliques i de climatització.

Cal recordar que tots els edificis s’han dissenyat d’acord amb normes mediambientals que busquen la major eficiència energètica, amb un estalvi important en la producció de calor a l’hivern i fred a l’estiu. De fet, l’edifici té una certificació de quatre fulles verdes del Green Building Council d’Espanya, la segona més exigent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari