Els balcons de Castelló s'omplin de fotografies i formen una exposició especial

Una gran exposició urbana amb mig centenar de fotos preses durant el confinament retorna l’activitat cultural al centre històric i comercial

Els balcons de Castelló s'omplin de fotografies i formen una exposició especial
23/06/2020 -

Els balcons de Castelló ja llueixen les fotografies seleccionades del concurs ‘PhotoEspaña desde mi balcón’, una exposició organitzada per la regidoria de Cultura i PhotoEspaña, uns dels principals festivals internacionals de fotografia. L’edil de l’àrea, Verònica Ruiz, ha recorregut la mostra ubicada en el centre històric i comercial de la ciutat i ha intercanviat impressions amb els comerciants que han cedit els seus balcons per a la iniciativa.

“Aquesta exposició servirà com a estímul per a que la ciutadania torne a passejar pels carrers del centre i contribuir a la reactivació de Castelló”, ha assegurat l’edil, qui ha agraït la col·laboració de les associacions de comerciants del centre. Ruiz ha explicat que “les imatges ens transporten a les diferents realitats que els autors i les autores han viscut durant el confinament i ens recorden la importància de romandre unides i units per a superar aquesta crisi i poder tancar l’alerta sanitària de manera definitiva”.

En total, el concurs ha rebut 252 imatges només a Castelló, de les quals un jurat especialitzat n’ha seleccionat mig centenar. Totes elles conformen una mostra que s’inaugura hui i romandrà exposada fins al 31 d’agost en un itinerari urbà que es podrà veure a edificis tan emblemàtics com el Menador, seu principal de l’exposició, el Teatre Principal, la Casa dels Caragols, el Casino Antic, la Casa Abadia, el Museu d’Etnologia, Cefire, la Cambra Agrària i les biblioteques municipals.

A més, també s’exposaran en els balcons dels comerços de la ciutat que han col·laborat en aquesta iniciativa i als balcons particulars seleccionats per a l’ocasió dels principals carrers del centre de Castelló: Carrer Colón, carrer Cavallers, carrer Amunt, carrer Major, carrer d’Enmig, carrer Antoni Maura, l’avinguda dels Caputxins, la Porta del Sol i la plaça de la Pau.

D’altra banda, per a garantir una experiència més enriquidora, l’organització ha creat un codi QR que et permetrà descobrir i rebre més informació de l’exposició, com per exemple les ubicacions de les fotografies que es mostren.

‘PhotoEspaña desde mi balcón’ recull les imatges captades des del passat 14 de març i ha utilitzat les xarxes socials com a principal eina de difusió sota l’etiqueta #PHEdesdemibalcón. Més de 50 ciutats han participat en aquesta iniciativa. Castelló fomentarà la seua capitalitat cultural en compartir l’estrena amb Barcelona, Madrid o Bilbao, esdevenint així ciutat de referència en matèria cultural.

La convocatòria va tancar el passat 17 de maig, amb més de 63.000 imatges en Instagram i 36.201 participacions registrades a la web del Festival. PhotoESPAÑA va voler convidar els ciutadans a expressar-se amb fotografies preses des dels seus balcons i finestres, com un exercici col·lectiu en una situació tan excepcional com la que estem vivint.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari