Gent Gran destina 60.000 euros a associacions per a promoció de l'envelliment actiu a Castelló

Gent Gran destina 60.000 euros a associacions per a promoció de l'envelliment actiu a Castelló
04/12/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Gent Gran, ha aprovat ajudes per 60.000 euros per a finançar actuacions de promoció de l’envelliment actiu que realitzen les associacions de gent gran de la ciutat i per a finançar despeses d’arrendament d’aquelles associacions que no disposen d’un local municipal en el qual realitzar les activitats. La regidora de Gent Gran, Isabel Granero, ha explicat que enguany s’han duplicat les ajudes destinades a les associacions en incrementar la partida per a activitats i crear una nova per a lloguer de locals.

Granero ha apuntat que amb aquestes subvencions “ajudem a les associacions en un any en què han pogut reiniciar les activitats i reprendre les trobades, perquè puguen tornar a programar actes, seguint sempre les mesures de prevenció.

Les subvencions aniran destinades a projectes que es desenvolupen a la ciutat de Castelló per al foment de l’ocupació productiva del temps lliure, la participació social i la millora de la qualitat de vida de les persones majors.

En concret, s’han aprovat dues modalitats. Una línia que ascendeix a 40.000 euros per a despeses d’actuacions per a la promoció de l’envelliment actiu, despeses de manteniment i subministraments. Entre les actuacions i activitats a subvencionar estan els grups de teatre; grups de cors; cursos, xarrades i conferències; tallers de manualitats, confecció i similars; actuacions de dibuix, pintura i fotografia; actuacions d’estimulació de la memòria; tallers d’alfabetització; actuacions esportives, de ioga, taitxí, pilates, relaxació, expressió corporal i psicomotricitat; i actuacions de gimnàstica, entre altres. També opten a les ajudes aquelles actuacions recreatives i d’oci com a balls, excursions, senderisme, concursos i celebracions, entre altres.

D’altra banda, enguany s’ha aprovat una línia específica dotada de 20.000 euros per a despeses d’arrendaments de locals d’associacions de gent gran que no disposen de local municipal. En aquest cas, l’import de la subvenció no pot superar el 50% del cost anual de l’arrendament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari