El Gurugú acull a l’elit mundial de la Fórmula Kite amb la Cutty Sark FKSS Castelló

El Gurugú acull a l’elit mundial de la Fórmula Kite amb la Cutty Sark FKSS Castelló
10/05/2021 -

La platja del Gurugú acollirà des d’aquest divendres 14 de maig al diumenge 16 a l’elit mundial de la Fórmula Kite amb la presència de prop de cent esportistes d’aquesta nova especialitat olímpica. És la quarta vegada que Castelló es converteix en seu de la Formula Kite Spain Sèries (FKSS). Enguany, a més, amb rècord de participants. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dilluns en la presentació de la competició, amb el nom de Cutty Sark FKSS Castelló 2021, al costat del regidor d’Esports, Omar Braina; Sergio W. Smit, director general de la FKSS, i Carlos Puig, regatista castellonenca i actual número 2 del rànquing nacional d’aquesta disciplina.

L’alcaldessa de Castelló ha destacat que és la quarta vegada que les platges de Castelló són triades per a una prova del circuit de la FKSS. “La Cutty Sark FKSS Castelló convertirà la platja del Gurugú en l’epicentre d’aquesta especialitat d’esport nàutic en la qual es donaran cita els i les millors regatistes a nivell mundial“, ha indicat. Marco ha destacat que aquesta cita esportiva “posa en valor l’entorn marítim local i les platges del Grau” i ha animat a la ciutadania a acudir durant aquests dies a la platja per a poder contemplar la competició. De fet, la major part dels i les esportistes ja es troben a Castelló des d’aquest dilluns per als entrenaments de cara a la competició, que serà la quarta prova de la Cutty Sark FKSS 2021.

L’alcaldessa ha destacat així mateix que aquesta cita esportiva compleix amb una de les apostes estratègiques de l’Ajuntament de Castelló i del Patronat Municipal d’Esports com és el foment i la visibilització de la pràctica esportiva i la celebració d’esdeveniments que són a més tot un revulsiu turístic. “Creiem i apostem pels esdeveniments que vinculen la pràctica de l’esport amb el gaudi del nostre entorn paisatgístic perquè estem convençuts de la potencialitat de cites com la que es disputarà a la platja del Gurugú per a la dinamització del turisme, sobretot quan les proves es disputen en un enclavament paisatgístic com les nostres platges”, ha manifestat Marco.

Per part seua, el regidor d’Esports, Omar Braina, ha destacat el nivell de la competició, que aconseguirà enguany xifres rècord. “Castelló serà seu d’una prova en la qual participaran quasi 100 esportistes de 18 països de quatre continents”, ha manifestat. En la regata de Castelló participen tretze dels quinze millors esportistes del món en la categoria masculina i dotze de les quinze millors en la femenina. A més, destacarà la presència a la platja del Gurugú del regatista Axel Mazella, el número u del món en Fórmula Kite i que competirà aquest cap de setmana a Castelló.

Finalment, el director general de la FKSS, Sergio W. Smit, ha destacat que Castelló és “un lloc estratègic dins de les Cutty Sark FKSS”. “Aquesta és la quarta vegada que la ciutat acull aquesta competició i per a nosaltres competir ací és ja quasi una obligació i un vertader plaer perquè a Castelló trobem tot el que necessitem, és una simbiosi perfecta perquè fem costat al teixit empresarial local amb la presència a la ciutat de 150 persones durant una setmana, amb el que això suposa des del punt de vista econòmic i d’impacte turístic”, ha manifestat Smit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari