L'Hospital General de Castelló es transformarà en un nou espai sanitari de referència

Puig anuncia la construcció d’un nou edifici per a pacients aguts i la reforma de les instal·lacions actuals amb una inversió de 241 milions d’euros

L'Hospital General de Castelló es transformarà en un nou espai sanitari de referència

L’Hospital General Universitari de Castelló es transformarà en un nou espai sanitari per a ser un centre de referència. I és que tal com ha anunciat aquest dilluns el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es construirà un nou edifici especialitzat en el tractament de pacients aguts i es reformaran les actuals instal·lacions, amb una inversió “històrica” de 241 milions d’euros.

Aquest projecte marca una fita, ja que es tracta de “la major inversió sanitària de la història per a enfortir la sanitat pública valenciana”, en paraules del cap del Consell, i millorarà l’assistència sanitària d’un total de 290.000 persones a Castelló.

En concret, la construcció del nou espai sanitari té un termini d’execució de 10 anys i es nomenarà un comissionat especial per al seguiment i agilitació de les obres per a, “si és possible, reduir a la meitat” el termini, segons Puig.

En l’acte de presentació, al qual també ha acudit el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, el president ha explicat que es construirà un nou edifici especialitzat en el tractament de pacients aguts que requerisquen tractaments mitjans o complexos; i d’altra banda, es reformaran les instal·lacions actuals per a albergar consultes externes i l’atenció de pacients crònics i de mitja estada.

Tindrà una superfície total de 145.000 metres quadrats, la qual cosa suposa una superfície 2,5 vegades major que les actuals instal·lacions, i disposarà de 700 llits en habitacions individuals, enfront de les actuals 540 en habitacions dobles actuals, de manera que s’incrementarà el nombre d’habitacions en un 160% i el nombre de llits en un 30%.

A més, es duplicarà el nombre de quiròfans, que passarà dels actuals 13 a un total de 26; i s’incrementa tant el nombre de places per a pacients crítics, que passa de 31 a 41, com les places per a adults de l’hospital de dia, que es dupliquen fins a aconseguir les 30.

D’altra banda, el centre hospitalari oferirà 70 noves consultes externes, per la qual cosa disposarà d’un total de 270, i comptarà amb nous equips avançats de diagnòstic per imatge, en concret 5 equips de tomografia axial informatitzada (TAC), enfront dels 3 actuals, i 4 de ressonàncies magnètiques, enfront dels dos disponibles en aquests moments. De la mateixa manera, disposarà d’un major espai per a aparcament, atés que el nombre de places passa de 900 a 1.300.

Puig ha aclarit que durant l’execució de les obres, la combinació de serveis i la interconnexió dels dos edificis -és a dir, el nou hospital i les instal·lacions existents- permetrà una continuïtat assistencial òptima entre les diverses àrees assistencials. Això també permetrà aprofitar totes les millores que s’han executat i s’estan desenvolupant a l’hospital actual, com l’ampliació de les urgències, que en el futur serà una zona de tècniques intervencionistes, les noves ressonàncies magnètiques que estan en procés d’instal·lació o l’ampliació del servei de cirurgia major ambulatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari