La implantació de l'orgànica amplia en 1,6 milions d'euros el servei de recollida selectiva a Castelló

La millora permetrà crear una quinzena de llocs de treball, incrementar les rutes i instal·lar 1.300 nous contenidors a Castelló

La implantació de l'orgànica amplia en 1,6 milions d'euros el servei de recollida selectiva a Castelló
02/07/2020 -

La proposta del regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia, per a l’ampliació del contracte de recollida de residus sòlids urbans i recollida selectiva ha sigut aprovada i publicada mitjançant un decret. La dotació pressupostària del servei creix en prop de 1,6 milions d’euros, la qual cosa permetrà implantar la recollida selectiva de restes orgàniques a la ciutat.

Aquest reforç dels recursos suposarà la instal·lació i manteniment de 1.100 nous contenidors, a més d’una modificació de la rutes de recollida, les quals seran incrementades. A més, l’arribada de l’orgànica suposarà la contractació de fins a sis educadors mediambientals, a més d’una desena d’operaris i conductors per a la prestació del servei.

“Amb les millores que hem implementat en la recollida de residus i amb la introducció de la orgànica, Castelló es convertirà en una de les ciutats pioneres a posar en marxa aquest nou sistema que permetrà, a més, continuar superant les bones dades de reciclatge que hem aconseguit en els últims mesos”, ha apuntat el regidor Garcia. Per a l’edil responsable de l’àrea de Reciclatge i Gestió de Residus aquest és “un projecte que implica a tot l’equip de govern i del qual es beneficiarà tota la ciutat, perquè podrem millorar les rutes de recollida i ampliar el nombre de punts de diposit”.

Cal destacar que el nou contracte inclou també “una important inversió per a l’ampliació de la flota de vehicles del servei que passaran a ser de propietat municipal”, com ha apuntat Garcia. Està prevista l’adquisició de quatre camions recol·lectors impulsats per gas natural i dos camions bolquet de menors dimensions per a la pre-recollida. Per als punts de difícil accessibilitat, s’utilitzarà o vehicle auxiliar i, a més, s’adquirirà un huité vehicle per a la neteja dels contenidors de càrrega lateral.

Així les coses, el nou contracte contempla que la recollida de les restes orgàniques es realitze en horari nocturn i durant els 365 dies de l’any. A més, els contenidors seran higienitzats amb una freqüència d’entre 20 i 30 dies. També inclou la recollida, neteja i manteniment dels 200 nous contenidors d’envasos lleugers que Ecoembes cedirà a l’Ajuntament de Castelló, amb els quals la ciutat passarà a disposar de més de 700 depòsits per a aquesta fracció dels residus domiciliaris.

Cal recordar que Castelló va batre el passat mes de maig el segon rècord de reciclatge consecutiu en separar més de 525 tones de residus. La instal·lació de nous contenidors va ser una de les causes de que l’increment interanual en recuperació de materials reciclables se situara en el 4,1% i augmentara en més de 20 tones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari