43 casos positius de coronavirus i 7 altes més a Castelló

Per primera vegada, el nombre d’altes supera el de defuncions per coronavirus en la Comunitat Valenciana

43 casos positius de coronavirus i 7 altes més a Castelló

Ana Barceló, consellera de Sanitat Pública i Salut Universal, ha anunciat que, per primera vegada, el nombre d’altes hospitalàries supera al de defuncions per coronavirus en la Comunitat Valenciana. Aquest divendres, la regió suma 316 nous contagis i 160 recuperacions més que ahir, per la qual cosa la xifra total ascendeix a 6.624 casos positius -740 en Castelló- i 592 altes.

Respecte als 316 nous casos, 43 corresponen a Castelló, 125 a Alacant i 148 a València. Per tant, el total de contagis en la Comunitat Valenciana és de 6.624, 740 a la província de Castelló, 2.445 a Alacant i 3.439 a València. Així mateix, 1.100 professionals sanitaris també tenen COVID-19, dels quals 133 són de la província castellonenca, 471 de l’alacantina i 495 de la valenciana. 2.252 persones de la plantilla sanitària estan en quarantena.

De les persones que han donat positiu, la consellera de Sanitat ha destacat que 2.064 es troben ingressades, la qual cosa suposa 111 menys que ahir. En concret, 219 es troben en hospitals de Castelló, 740 a Alacant i 1.105 a València.

Quant a les UCI, Barceló ha subratllat que ha tornat a disminuir l’ocupació d’aquestes unitats, passant del 69,8% al 67,45%. “Ja s’han ampliat les UCI i ara comptem amb 276 llits lliures, per la qual cosa tenim el mateix nombre de respiradors, però tenim marge i continuarem augmentant el nombre d’unitats perquè esperem l’arribada de més respiradors de les compres de la Generalitat Valenciana i del repartiment de l’Estat”, ha explicat. Fins hui divendres, hi ha 356 pacients atesos en aquests espais, 43 a Castelló, 114 a Alacant i 199 a València.

D’altra banda, la consellera ha començat la roda de premsa celebrant l’augment d’altes i que la xifra total supera a la de morts. En aquest sentit, ha detallat que entre ahir i hui, s’han recuperat 160 persones més i la xifra total d’altes ascendeix a les 592. 35 d’elles s’han donat en departaments de Castelló, 2019 a Alacant i 348 a València. A més, 18.647 persones han donat negatiu en els seus resultats.

Malgrat això, les morts han continuat augmentant entre ahir i hui, amb 68 més, un repunt en aquest cas. Així, en total 511 persones han mort amb el coronavirus en la Comunitat Valenciana, 131 d’elles en residències de majors. Per províncies, s’han registrat 50 defuncions a Castelló, 219 a Alacant i 242 a València.

Ana Barceló ha assenyalat que la corba de contagis de la Covid-19 ja hauria aconseguit “l’altiplà” en el cas de la Comunitat Valenciana, encara que de nou ha demanat cautela i evitar avançar-se. Ha recordat, en aquest sentit, que l’alçament d’hospitals de campanya continua avant, així com la compra de més material sanitari i la previsió d’augmentar les UCI “per a ser prudents”.

Augmenten les residències afectades

Malgrat aquestes dades positives, la consellera de Sanitat ha lamentat que hi ha 7 residències de majors més en les quals s’ha identificat contagis per coronavirus. Per tant, ja són 91 les afectades en tota la Comunitat Valenciana, que per províncies es divideixen en 12 a Castelló, 24 a Alacant i 55 a València.

Segons ha concretat, fins hui han mort 131 usuaris i usuàries, 13 més que ahir. A això se suma que 604 estan contagiats, juntament amb 176 professionals sanitaris.

Barceló ha explicat que, una vegada es localitza un contagi en aquests centres, s’inicia un protocol per a protegir als qui no estan contagiats i aïllar als qui han donat positiu. En eixe moment, la Conselleria de Sanitat fa un seguiment de l’evolució i comprova que es compleix amb el protocol tant per a contagis com per a resultats negatius. Si s’observen més casos, és quan la conselleria passa a gestionar aquests centres i a traslladar personal sanitari de departaments de salut als quals estan adscrits per a cuidar a aquests ancians i ancianes de manera directa.

En aquest sentit, ha destacat que ja està en marxa el nou protocol per a reunir les persones majors contagiades en els centres sota vigilància directa de Sanitat, que funcionaran a hospitals i permetrà tallar el contagi. Ara mateix, ja ha començat els primers trasllats i la conselleria es fa càrrec de 8 residències (2 a Castelló, 2 a Alacant i 4 a València), una més que ahir que es troba a Catarroja (València).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari