La IV edició de l'Escola de Segona Oportunitat tanca amb la participació de 38 persones joves

Ribes destaca l’èxit d’aquesta iniciativa que contribueix a millorar l’ocupabilitat dels qui van abandonar els estudis de manera prematura

La IV edició de l'Escola de Segona Oportunitat tanca amb la participació de 38 persones joves
23/07/2021 -

La quarta edició del projecte ‘Escola de Segona Oportunitat’ ha tancat amb la participació de 38 persones joves. Es tracta d’un projecte que impulsa la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Castelló a través d’un conveni amb Creu Roja i que està orientat a oferir opcions de formació per a l’ocupació i retorn educatiu per a millorar les possibilitats i les condicions d’accés al mercat laboral i reforçar les capacitats per a l’aprenentatge de joves en dificultat. Des de la seua posada en marxa, l’Escola de Segona Oportunitat ha format, orientat i capacitat laboralment a prop de 200 persones joves de la ciutat.

El regidor de Joventut, Jorge Ribes, ha recordat que aquesta iniciativa està dirigida a persones d’entre 16 i 29 anys en situació de desocupació que van abandonar de manera precoç el procés educatiu o que no van acabar l’ensenyament obligatori. “Gràcies a l’Escola de Segona Oportunitat oferim un espai dedicat a la formació, l’apoderament i la motivació per a aquelles persones joves que en el seu moment van abandonar els estudis, una iniciativa amb la qual impulsem el seu potencial i contribuïm a oferir noves oportunitats”, ha indicat Ribes.

En aquesta quarta edició han assistit a les classes de reforç educatiu de gener a juny un total de 38 alumnes i alumnes, dels quals, 3 han superat les proves i han retornat al sistema educatiu matriculant-se en els Cicles Formatius de Grau Mitjà en l’Àrea de Comerç i Administració de Finances, altres dues estan mancant una assignatura per a poder tindre accés als cicles formatius i un altre alumne per a obtindre l’ESO. A més, altres 20 han aprovat més d’una assignatura i reprendran les classes al setembre. Uns resultats que el regidor de Joventut ha qualificat com a “reeixits i satisfactoris”.

A més, en el període estival nou dels alumnes/as s’han inserit en el mercat laboral, compaginant l’Escola amb una ocupació a temps parcial.

L’Escola de Segona Oportunitat, gestionada per personal de Creu Roja, contribueix d’aquesta manera a reforçar les capacitats per a l’aprenentatge de joves en dificultat, a través de l’acompanyament en la preparació per a proves lliures per a l’obtenció de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i/o l‘accés a Grau Mitjà, i servir de motivació vocacional cap a una qualificació tècnic-professional futura. Es tracta d’un projecte dirigit a oferir noves oportunitats a les persones joves d’entre 16 i 29 anys que van abandonar prematurament el sistema educatiu i busquen millorar els seus nivells d’ocupabilitat i que preferentment estiguen inscrites i siguen beneficiàries del Sistema de Garantia Juvenil.

En els mesos d’estiu l’Escola prossegueix la seua activitat realitzant Testatge professional d’Oficis d’Activitats Esportives i introducció al Socorrisme, que donarà principi el 25 d’Agost.

La matrícula per al següent curs roman oberta. Les persones interessades poden dirigir-se a escuelasegundaoportunidad@castello.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari