José Martí recollirà a Verona el premi 'AURUM Ruta Gastronòmica Europea 2021' que s'atorga a 'Castelló Ruta de Sabor'

La candidatura de la marca impulsada per la Diputació va ser proposada per la ‘Cofraria del arròs i la taronja’ de Castelló, integrada en la Host del Castell Vell

José Martí recollirà a Verona el premi 'AURUM Ruta Gastronòmica Europea 2021' que s'atorga a 'Castelló Ruta de Sabor'
10/07/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, recolliran el pròxim 24 de juliol en la localitat italiana de Verona el premi ‘AURUM-Excellence-Enogastronomic 2021’ en la categoria European Gastronomic Route 2021, que concedeix el Consell Europeu de Confraries Enogastronómicas a Castelló Ruta de Sabor, la marca impulsada per la Diputació i integrada per un conjunt d’aliments i sabors de la màxima qualitat elaborats i produïts en aquesta província. Es tracta d’una distinció que s’atorga a proposta de la ‘Cofraria de l’arròs i la taronja’ de la Host del Castell Vell de Castelló, que suposa un reconeixement al bon fer de més de 200 productors i empreses de serveis turístics de la província.

El president de la Diputació, José Martí, considera que la concessió d’aquest premi suposa “una oportunitat molt interessant de promocionar a nivell internacional els excel·lents productes que s’elaboren a la província de Castelló”. També ha assenyalat que “aprofitarem la nostra estada a Verona per a explicar als assistents al congrés l’important potencial turístic de la nostra província, tant pel que respecta a la qualitat de les seues platges com a la bellesa dels seus paisatges d’interior”. Segons ha manifestat, “la diputada de Turisme i aquest president ens esforçarem per explicar que tenim una província magnífica que ofereix una infinitat de sensacions que estan a l’abast de totes les persones que es decidisquen a descobrir-les”

El lliurament d’aquesta distinció forma part del programa d’actes del XVIII Congrés Europeu de Confraries Enogastronómicas que se celebrarà a Verona els dies 23, 24 i 25 juliol, un certamen anual que reuneix associacions de huit països i al qual cada edició solen acudir al voltant de 650 persones. A més de les lògiques ponències d’aquesta mena d’esdeveniments, també es contemplen excursions a llocs pròxims a Verona, demostracions gastronòmiques dels països participants i desfilades de les diferents confraries, que els seus integrants compareixen amb la seua pròpia indumentària i capes. El congrés de Verona estava inicialment previst per a 2020 però va haver de ser posposat per la irrupció de la pandèmia del covid.

Una de les novetats d’enguany és que en l’estand de la Comunitat Valenciana es realitzarà una degustació de productes de Castelló Ruta de Sabor, que podran gaudir els assistents dels huit països que participen en el certamen.

La possibilitat de promocionar els productes de Castelló Ruta de Sabor a Verona ja va ser plantejada pels representants de la ‘Cofraria de l’arrós i la taronja’ en l’entrevista que es va celebrar el 27 de novembre de 2020 en la Diputació de Castelló, quan el president Martí va rebre en el seu despatx al Gran Maestre de la Host del Castell Vell, José Vicente Francisco; el vicepresident i secretari, Ángel Martínez, i el tresorer, Alberto Rustarazo.

El Consell Europeu de Confraries és una organització sense ànim de lucre que s’encarrega de la promoció i defensa dels productes agroalimentaris i la gastronomia de qualitat dels huit països en els quals estan residenciades les seues 130 confraries: Espanya, França, Portugal, Itàlia, Hongria, Grècia, Bèlgica i l’excolònia portuguesa de Macau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari