La Junta de Govern Local aprova el Pla General Estructural de Castelló

El document inclou la resolució de les al·legacions i s’elevarà al ple del 28 de juny per a enviar-ho a la Comissió d’Urbanisme

La Junta de Govern Local aprova el Pla General Estructural de Castelló
18/06/2021 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui en sessió extraordinària el projecte de proposta del Pla General Estructural (PGE) així com l’informe de resultats del pla de participació pública i la seua formulació al ple. L’equip de govern ha donat llum verda així de manera provisional al Pla General Estructural, que inclou les modificacions derivades de l’estimació total o parcial de part de les al·legacions presentades, dels informes emesos per les administracions públiques i entitats consultades i de les determinacions de Declaració Ambiental i Territorial Estratègica. Aquest document s’elevarà a un ple extraordinari que se celebrarà el 28 de juny per a remetre-ho després a la Comissió Territorial d’Urbanisme, que haurà d’aprovar-ho de manera definitiva.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat l’aprovació provisional del Pla General Estructural, “perquè suposa un pas molt important perquè Castelló puga tindre un Pla General que serà clau per a la recuperació social i econòmica”. “Un document estratègic de ciutat que ens permetrà generar noves oportunitats per als nostres veïns i veïnes”, ha ressaltat.

El portaveu de l’equip de govern i regidor d’Urbanisme, José Luis López, per part seua, ha detallat després de la Junta de Govern, que en aquesta segona exposició pública del Pla General, s’han presentat 200 al·legacions que afecten la part estructural, de les quals 4 s’han estimat; 7 s’han estimat parcialment; 111 s’han desestimat; 62 són inadmeses; 14 inadmeses i desestimades; i 2 inadmeses i estimades parcialment. Aquestes al·legacions han sigut classificades per raó del seu objecte, en nou grups: zona de la Marjaleria (31 al·legacions); qüestions que no són objecte del Pla General Estructural (7); qüestions relacionades amb sòl urbà (62); sòl no urbanitzable (21); sòl urbanitzable per a usos industrials (14); zones de nou desenvolupament per a usos residencials (42); qüestions diverses relatives a infraestructura verda, xarxa primària i mobilitat urbana… (13); zona de Crèmor (4); i qüestions del catàleg de proteccions (6).

Segons López, “s’han introduït xicotets matisos respecte al document previ a aquesta segona exposició voluntària del Pla General, sorgits de l’estimació d’algunes al·legacions presentades i ajustats a la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica”. A més, ha apuntat que la majoria de les al·legacions inadmeses a tràmit reiteraven arguments que redundaven en aspectes prèviament informats.

D’altra banda, s’han derivat a la fase procedimental de resolució d’al·legacions del Pla d’Ordenació Detallada (POP), totes les que fan referència íntegrament a aquest document, entre les quals estan els 239 escrits presentats amb una la petició comuna de comptar amb un nou edifici que albergue els usos de conservatori de música i dansa.

El segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, ha assegurat que “el Pla General que aprovarem el pròxim 28 de juny és un pla general realista, un pla general que cohesiona la ciutat, que incrementa per tres el terreny protegit i que ajusta el terreny urbanitzable a les necessitats reals”. L’edil ha destacat d’aquest projecte que està concebut per a “dir adéu a l’especulació”. “Després d’anys de treball tècnic, ciutadà i polític, estem a les portes d’aprovar un Pla General que serà un revulsiu econòmic per a la nostra ciutat, atraurà inversions i crearà llocs de treball, en un moment en què són molt necessaris”, ha incidit Garcia.

El tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, ha destacat “l’esforç realitzat per a potenciar la participació ciutadana en l’elaboració del Pla General; la ciutadania ha comptat per primera vegada amb una doble exposició pública en la qual han pogut traslladar totes les aportacions que han considerat”. “A més, hi ha reptes pendents que es podran continuar resolent quan el planejament entre en vigor, amb plans especials, amb l’ordenació detallada. Aquest pas era fonamental per a avançar cap al futur de la ciutat”, ha apuntat Navarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari