Castelló aprova el Pla d'explotació de platges perquè els serveis estiguen actius per Setmana Santa i no perdre oportunitats turístiques

Castelló aprova el Pla d'explotació de platges perquè els serveis estiguen actius per Setmana Santa i no perdre oportunitats turístiques
08/02/2024 -

La Junta de Govern Local ha aprovat el Pla d’explotació de platges perquè els serveis de temporada estiguen a ple rendiment per Setmana Santa. Aquest pas reafirma el compromís de l’equip de govern que lidera Begoña Carrasco de traure el màxim rendiment a les platges de Castelló amb una oferta diversificada i de qualitat. El període de sol·licitud dels serveis a explotar per tercers és el comprés del 19 de març al 30 de setembre.

El portaveu del govern, Vicent Sales, destaca que “aquest govern compleix amb les seues promeses. Vam prometre apostar per desestacionalitzar el turisme i ampliar l’oferta de platges i hem treballat per a fer-ho possible, amb l’antelació i planificació oportuna, i amb les tramitacions necessàries per a arribar a temps i que les nostres platges puguen obrir per Setmana Santa, per a competir en igualtat d’oportunitats amb altres municipis de costa i afavorir la creació d’ocupació”. Sales assegura que “aquest és el reflex de l’aposta ferma d’aquest govern enfront de la gestió de l’anterior que retardava l’obertura d’aquests serveis de temporada, arribant fins i tot a obrir al juliol”.

“Apostem per desestacionalitzar l’oferta turística perquè Castelló siga un destí familiar de primer ordre al Mediterrani. És la nostra ferma aposta pel turisme com a revulsiu econòmic. Comptem amb 300 dies de sol a l’any i unes fantàstiques platges familiars que dotarem de millors serveis per a aprofitar-les al màxim i per a ser un destí de referència tot l’any tenint, com tenim en el Grau, el nostre millor aparador, la nostra porta a la mar”, assenyala Sales.

Prova de l’obstinació del govern municipal de traure el màxim partit a la costa castellonenca és la primera edició del Festival del Vent que es durà a terme al llarg dels quatre quilòmetres de platges de Castelló a principis de juny. “Impulsem aquest esdeveniment que, sens dubte, contribueix a desestacionalitzar el turisme, perquè se celebra fora dels mesos de temporada alta, juliol i agost”, subratlla l’edil.

Per a l’aprovació d’aquest Pla, l’edil remarca que “es treballa des de fa temps conjuntament i de la mà de les altres dues administracions competents, la Direcció General de Costes de l’Estat i de la Generalitat, amb múltiples reunions, per a poder comptar amb els permisos perquè les nostres platges puguen estar plenament operatives amb tots els serveis a la disposició dels ciutadans a partir d’eixe moment. Esperem disposar dels permisos corresponents”, afirma el portaveu del govern.

La Junta de Govern Local també ha acordat sol·licitar al Servei Provincial de Costes de Castelló la preceptiva autorització perquè aquests serveis puguen iniciar l’activitat econòmica durant la Setmana Santa 2024. A més, s’ha aprovat l’expedient de contractació de l’explotació dels serveis de temporada en platges. Es tracta d’un total de 14 serveis, entre els quals destaquen llocs de zona d’hamaques i ombrel·les a les platges del PInar i Gurugú, quioscs de premsa i gelats en platja del Serradal i platja del Pinar, un lloc d’escola nàutica, un altre d’embarcacions amb motor o sense i diversos berenadors. També s’inclouen en el Pla d’Explotació la inclusió de 5 zones sense ànim de lucre de 500 metres quadrats cadascuna per a celebrar possibles esdeveniments culturals.

Neteja i manteniment de séquies

Hui també s’ha donat llum verda al contracte del servei de neteja i manteniment de séquies i transport de residus per un pressupost màxim de 313.073,34 euros més IVA i amb una duració de dos anys. Aquest servei s’ha adjudicat a Transports Alegre Monferrer S.L.

“És la primera vegada en la història que es trau aquest contracte per part de l’Ajuntament de Castelló que se suma al contracte de neteja que hem incrementat en la nostra aposta per un Castelló més net. Aprovem aquest contracte amb la voluntat que aquesta primavera estiguen en bones condicions”, sosté Sales. “Fins ara la neteja de les séquies, especialment de la Marjalería, però també d’algunes urbanitzacions de muntanya s’havia fet per part de les brigades rurals, no hi havia brigades específiques que feren eixe treball i hi havia una falta visible de neteja en els canals”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari