Justícia licita les obres del nou Centre de Mediació i la cambra Gesell de Castelló

Les obres han de durar tres mesos i es destinarà un pressupost de 192.018 euros que també inclou reformes en el jutjat de Violència

Justícia licita les obres del nou Centre de Mediació i la cambra Gesell de Castelló
11/07/2021 -

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha licitat les obres per a construir el Centre de Mediació i una cambra Gesell a la Ciutat de la Justícia de Castelló. El pressupost per a aquestes actuacions és de 192.018 euros i el termini perquè les empreses presenten les seues ofertes finalitza el pròxim 21 de juliol. L’adjudicatària tindrà tres mesos per a executar els treballs.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat que aquestes actuacions “serviran per a dotar a la Ciutat de la Justícia de Castelló de nous serveis que eren molt necessaris per a l’Administració de Justícia de la capital de la Plana com la cambra Gesell i el Centre de Mediació”.

Una cambra Gesell és una habitació conformada per dos ambients separats per un vidre de visió unilateral i que està dotada de sistemes d’àudio i vídeo per a poder realitzar interrogatoris -especialment a menors- sense que aquests s’adonen. Està dissenyada per a preservar el testimoniatge de víctimes vulnerables de manera que en aquest espai no es veuen obligats a prestar declaració enfront de jutges i advocats en situacions personals delicades.

Aquestes instal·lacions, a més, eviten la doble victimització en realitzar la valoració en un mateix acte, ja que la declaració de la víctima pot ser gravada i seguida de manera simultània a la sala de vistes on es troben el jutge o la jutgessa, la fiscalia i totes les parts del procés. Els assumptes més requerits per a l’ús d’aquesta cambra són delictes contra la llibertat sexual que afecten menors, testimonis protegits i víctimes vulnerables.

“La Cambra Gessell de Castelló s’unirà a la que ja funciona a Vila-real i que evita que els menors d’edat i víctimes d’abusos hagen de repetir els seus testimoniatges davant diferents instàncies judicials”, ha dit Bravo. A més, els nous edificis judicials que s’estan construint a Gandia, Llíria, Alzira, Torrent i la Ciutat de la Justícia d’Alacant també disposaran de cambra Gesell, ja que considerem que és un element fonamental per a la correcta atenció de les víctimes més vulnerables.

D’altra banda, el nou Centre de Mediació de la Ciutat de la Justícia de Castelló estarà situat en la planta baixa i serà un espai accessible i fàcilment recognoscible per a la ciutadania. Comptarà amb sis despatxos i una sala multiús similar a l’inaugurat el mes d’abril passat a la Ciutat de la Justícia de València.

Per a la consellera Bravo, amb la construcció d’aquest centre, “s’avança per a consolidar la Mediació com una alternativa a la resolució de conflictes al mateix temps que és una via complementària que ajude a alleugerir la càrrega de treball dels jutjats i permetre a la ciutadania una solució menys costosa per a resoldre les seues controvèrsies”.

A més, en aquesta reforma es realitzaran reformes en les dependències del jutjat de Violència contra la Dona. Es crearan dues sales d’espera per a víctimes i menors, una de reunions i dos despatxos. També s’habilitaran noves dependències per al servei de Treball Social, el Torn d’Ofici i la Policia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari